Coronamaatregelen

Schermkring Herckenrode neemt volgende maatregelen voor de veiligheid van haar leden:
 

Brengen en halen:

Schermzaal Kermeta

Ouders mogen de kinderen tot aan de deur brengen en daar ook terug oppikken. Ouders betreden het gebouw niet. Enkel voor nieuwe schermers wordt hier een uitzondering op gemaakt. De ouders van nieuwe schermers, die kennis komen maken met de club, mogen mee binnen voor de eerste 3 lessen. Het dragen van een mondmasker is voor hen wel verplicht.

Sporthal Ten Hove

Ouders mogen de Multimovers tot in de sporthal brengen. Mondmasker is voor +12jarigen verplicht bij het betreden van het gebouw, in de gangen en het toilet.

Ouders van nieuwe Larpers of ridders mogen eveneens het gebouw betreden met mondmasker. Eens de jongeren hun weg kennen wordt de aanwezigheid van de ouders zoveel mogelijk beperkt.

Trainingsuren:

Schermzaal Kermeta

Als er 2 trainingssessies op de avond zijn, is er een kwartier voorzien tussen beide sessies. Gelieve de trainingsuren maximaal te respecteren zodat de verschillende groepen elkaar niet dienen te kruisen in het gebouw. Moest men toch mensen kruisen, hou dan steeds rechts aan in de gang.

Sporthal Ten Hove

Gezien de ruime zaal kunnen de lessen op elkaar aansluiten. Jongeren kunnen in de sporthal op de bank plaatsnemen in afwachting van de start van de les. Zorg ervoor dat de gangen en de ingang vrij blijven en draag een mondmasker als je hier toch moet wachten.

Schermmateriaal:

Iedereen gebruikt zijn of haar eigen schermmateriaal, er wordt geen schermmateriaal doorgegeven. Moest een schermer iets vergeten zijn en dienen we voor de veiligheid materiaal te geven van de club, dan dient dit gewassen terugbezorgd te worden.

Nieuwe leden krijgen voor de eerste 6 maanden een pakket tegen de betaling van een waarborg (150 euro). 

Sporttas:

Om beter overzicht te hebben in de kleerkamer vragen we om de grote schermtassen thuis te laten en kleinere sporttassen of wapentassen mee te nemen. Deze sporttassen worden op of tussen de stoelen in de kleedkamer geplaatst zodat er vrij kan bewogen worden in de kleedkamer.

Wat doet de club verder voor de veiligheid van haar schermers. Ook voor de trainers, geldt zoals voor elke schermer, voel je je wat slap of ziek, blijf dan thuis. Daarnaast voorzien we:

  • mondmaskers wanneer we de schermers dicht benaderen
  • ontsmettingsmiddel dat ieder steeds vrij kan gebruiken
  • ontsmettingsmiddel voor materialen
  • zeep en doekjes om de handen te wassen na een toiletbezoek
  • we verluchten de schermzaal maximaal door de ramen van de gang en de kleedkamer zo vaak mogelijk open te zetten en de deuren van de schermzaal eveneens open te laten.

We hopen dat we hiermee de veiligheid kunnen garanderen. De contacttracing zal indien nodig gebeuren op basis van de aanwezigheidslijsten die de trainers secuur bijhouden.

Meer
nieuws

Scroll to Top