Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Zilveren medaille voor Sam Ruysseveldt op nationaal circuit senioren

Geplaatst 28 nov. 2016 13:07 door Nele Schouterden

Dit weekend trok Schermkring Herckenrode met 6 schermers naar Gembloux voor de jeugdwedstrijd en het nationaal circuit senioren.


Op zaterdag schermde Paul Macours bij de miniemen en Muka Jacobs, Amber Croes en Tom Macours schermden voor de eerste maal per ploeg bij de pupillen.

Paul had het als eerste jaar miniem moeilijk tegen de oudere en vaak meer ervaren schermers. Hij bleef er echter voor gaan en kreeg nieuwe inzichten in zijn eigen schermen.

Onze ploeg was de enige ploeg met 2 meisjes. Op de 6 ploegen die ze tegenkwamen waren ze zelfs maar 2 meisjes tegenstandster, maar dat lieten we niet aan ons hart komen. Na de voorronde waarin ze tegen 3 ploegen schermden, stonden onze pupillen op de 7de en laatste plaats. Maar het vertrouwen groeide in de ploeg en iedereen bleef iedereen aanmoedigen. We waren in ieder geval de ploeg met een mooi groepsgevoel. Met onze kreet “Hop, hop, hop, Herckenrode is top!” maakten we menig ploegje jaloers. In de uitschakeling kwamen we goed op dreef. Muka, Amber en Tom verloren eerst tegen Charleroi, maar vervolgens wonnen ze 6/3 van Schermastad (NED) en ook de laatste wedstrijd voor de 5de plaats winnen onze pupillen met 5/4 tegen La Grand Harmonie. Met 18 wedstrijden achter de kiezen en ongelooflijk veel ervaring keerden we tevreden en doodmoe huiswaarts.


Zondag keerde coach Nele terug naar Gembloux. Ditmaal met eerste jaar junioren Gielis Janssens en Sam Ruysseveldt. Ze schermden tegen de oudere junioren en senioren voor punten op de nationale ranglijst junioren. Gielis schermde goed, maar te weinig efficiënt. De keuze van de actie was vaak goed, maar de afwerking ontbrak. Gielis eindigde op een 22ste plaats. Sam liet in de voorronde niet zijn beste schermen zien, maar vanaf de uitschakeling schermde hij op zijn niveau. Hij schermde geduldig en liet velerlei technieken en tactische aspecten zien. Hij won in de uitschakeling achtereenvolgens tegen Timothy Navas (Les 3 armes) 7/15, Nathan Timmermans (CRE Huy) 14/15 en Mottiat Lucas 8/15 (Maison Escrime). In de finale bleef hij, ongeacht een grote achterstand tegen de sterkere Miguel Navas (Les 3 armes), goed werken en maakte hij uiteindelijk nog een aantal leerrijke treffers. Hij verloor 5/15 en eindigde op een heel mooie 2de plaats.


Comments