Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Winst voor Mathieu Nijs in Gembloux

Geplaatst 20 nov. 2017 01:50 door Nele Schouterden
We vertrokken met maar liefst 7 schermers, 2 scheidsrechters, een coach en 4 supporters van Schermkring Herckenrode naar Gembloux. Er werd veel geschermd en gearbitreerd. Gielis Janssens en Sam Ruysseveldt kregen een positieve evaluatie als scheidsrechter. De pupillen Mats, Brent en Tom schermden per ploeg. Ze mochten maar liefst tegen 5 ploegen schermen en eindigden uiteindelijk 5de. 
Lena schermde bij de miniemen meisjes en deed positieve wedstrijdervaring op. Ze verloor in de uitschakeling met 9/15 en eindigde bij de eerste 16.
Bij de cadetten traden Basil, William en Mathieu aan. Alle drie gingen ze op zoek naar een betere vorm. Elk van de drie schermers ziet hun schermen verbeteren tijdens het toernooi. Basil en William verliezen hun eerste uitschakelingswedstrijd, maar Mathieu krijgt meer kansen om de vorm te verbeteren en sluit uiteindelijk de wedstrijd in Gembloux af met winst in de finale!
Op zondag keert Gielis terug naar Gembloux om zelf te schermen bij de senioren. In een klein maar sterk deelnemersveld wint hij 5 wedstrijden in de voorronden om vervolgens de uitschakeling in de kwartfinale te verliezen van Jeffrey Delattre.

 


Comments