Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Uitgestelde start van het selectieseizoen voor Mathieu Nijs

Geplaatst 24 okt. 2018 07:26 door Nele Schouterden
Mathieu is intussen laatste jaar cadet. Net voor de eerste trainingsdag begin augustus kwetst Mathieu zich aan de duim. Na 6 weken mag hij eindelijk het floret weer ter hand nemen. Na slechts een dikke week specifieke training vertrekt Mathieu naar de selectiewedstrijd in Parijs. Het schermniveau van Mathieu was zeker niet slecht, maar het gebrek aan wedstrijdritme en te hoge verwachtingen van Mathieu's kant maakte dat er niet meer inzat dan een 69ste plaats op 257 deelnemers. Basil Liekens, 2de jaar cadet, eindigde op de 169ste plaats.

Na een zoektocht voor meer wedstrijdritme werd er beslist om het weekend erop naar München af te zakken. Van een Frans nationaal cadetten circuit, naar een Duits nationaal cadetten circuit. Basil is er ook bij. Hij haalt net de tweede dag niet en eindigt 78ste. Mathieu kan, zoals het de bedoeling was, heel wat gevechten doen en de vorm wordt zienderogen beter. Na 12 gevechten op 5 treffers en 5 op 15 eindigt Mathieu op een sterke 6de plaats.

Het derde wedstrijdweekend mag Mathieu zich voor het eerst meten met de junioren in Duitsland. Dit ter voorbereiding van het meer serieuse werk op de wereldbeker te Londen begin november. Mathieu laat mooi en efficiënt schermen zien. Hij moet als cadet zeker niet onder doen. Mathieu eindigt op een mooie 28ste plaats op 116 deelnemers.

In november staan er 3 selectiewedstrijden op het programma waar Mathieu, na een late start, de selectie voor het EK en WK wilt veilig stellen.

Mathieu 6de in München

Mathieu in Parijs

Basil scoort in München

Comments