Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Swennen (sabel) wint schermtoernooi Open Hasselt

Geplaatst 24 sep. 2013 14:47 door Schermkring Herckenrode   [ 26 sep. 2013 15:14 bijgewerkt ]
Podium heren sabel: Frans Swennen op 1e plaats

Op het internationale schermtornooi ‘Open Challenge Hasselt’ voor cadetten wonnen de schermers van schermkring Herckenrode bij de mannen twee medailles op de wapens floret en sabel. 

I
n totaal namen er 119 schermers deel, komende uit 5 verschillende landen.

Op sabel zorgde Frans Swennen voor de beste Limburgse prestatie, met een klinkende overwinning bij de sabel heren.
Niet alleen won Swennen vlot al zijn wedstrijden in de voorrondes, ook in de rechtstreekse uitschakeling kon niemand meer dan 10 punten tegen hem scoren. 
Swennen won oververdiend het tornooi.

Podium heren floret: Jo lambrechts op 3e plaats (met korte broek)Vooral in de categorie floret heren waren er heel wat Limburgse schermers vertegenwoordigd.

Jo Lambrechts was op dit wapen de gedoodverfde favoriet, en in de eerste twee rondes voldeed hij aan de verwachtingen door alle gevechten te winnen.
Als tweede gerangschikt ging hij voort op zijn elan en won in de tableau van de rechtstreekse uitschakeling gemakkelijk zijn partijen tot in de kwartfinale. 
In kwartfinale won hij nipt met 15-14 van Mesnager uit Woluwe om in de halve finale met duidelijke 15-7 cijfers te verliezen van Degreef die uiteindelijk eerste werd. 
 Het was toen duidelijk dat het vorige weekend, waarin hij zowel zaterdag als zondag aantrad in Neufchateau, nog in de benen van Lambrechts zat. Hoewel deze derde plek uiteraard meer dan verdienstelijk was.

In deze categorie waren er vermeldingswaardige prestaties van Acke Robin, Ruysseveldt Sam, Vanquaethoven Brecht, Rerren Thibo, Janssens Gielis en Sauter Wout, met respectievelijk een 16de, 18de, 22ste, 27ste, 31ste en 35ste plaats. Bij de dames behaalde Sofie Frederickx een ste plaats.

Brent Potters was onze enige deelnemer bij degen, hij eindigde 24e