Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Schermkring Herckenrode opent wedstrijdseizoen in Neufchateau

Geplaatst 16 sep. 2014 09:39 door Nele Schouterden   [ 7 jun. 2015 03:12 bijgewerkt ]

De Hasseltse delegatie bestond vorig weekend maar liefst uit 9 florettisten. Allen trachtte ze hun plaats op de Belgische ranglijst te verzekeren voor deelname aan internationale selectiewedstrijden.

Zaterdag traden bij de cadetten heren 5 schermers aan. Brecht Vanquaethoven, nieuw in het cadetten circuit wist de eerste ronde door te komen. Gielis Janssens, wiens schermniveau na de zomerpauze sterk gegroeid is, schermt een zeer sterke uitschakelingswedstrijd. Hij verloor de tweede wedstrijd in de tabel en eindigt 15de. Sam Ruysseveldt schermt erg wisselvallig en eindigt in dezelfde tabel op de 13de plaats evenals Robin Acke die met zijn 9de plaats net buiten de kwartfinale valt. Het beste resultaat wordt opgetekend door Bas Hack die doorheen het hele weekend sterk schermt en een bronzen medaille in de wacht sleept bij de cadetten.

De opkomst bij de meisjes was goed met maar liefst 20 schermsters. Marjolein Wauters eindigde op een 7de plaats en Annemaine Swennen op een 18de plaats.

Zondag kwamen de junioren aan bod die samen met de meer ervaren senioren schermden. Steven Abrahams, die dit jaar hogere studies aanvat, nam ontspannen deel. Hij liet mooi schermen zien en scoorde sterk met een 6de plaats. Jo Lambrechts schermde naar behoren en behaalde een 13de plaats. De cadetten Bas Hack en Sam Ruysseveldt kwamen ook zondag ervaring en wedstrijdritme opdoen. Sam werd echter als eerste uitgeschakeld na de ronde ondanks 2 overwinningen in de voorronde. Bas schermde net als zaterdag erg sterk. Hij verloor zijn uitschakeling om 19de te eindigen.

Volgend weekend hebben de schermers een tweede voorbereidingswedstrijd te Moers en vanaf oktober begint het grote werk met het Europees selectiecircuit voor de cadetten en het wereldbekercircuit voor Jo Lambrechts. Ook dit jaar rekent Schermkring Herckenrode op een selectie voor het EK cadetten of junioren.


Comments