Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Schermen in Venetië

Geplaatst 6 aug. 2015 07:37 door Nele Schouterden

Sam Ruysseveldt (Schermkring Herckenrode) en een honderdtal andere topfloretschermers uit diverse Europese landen namen medio juli deel aan het internationale schermkamp in Treviso in de omgeving van Venetië. Onder leiding van Andrea Borella, Olympisch goud floret per ploeg in Los Angeles 1984 werd gedurende een week intensief getraind als voorbereiding op het komende seizoen.

Elke dag startten we om 7u00 met een jogging van een half uurtje in de omgeving van het hotel waarna gezamenlijk werd ontbeten. Na een wandeling naar de schermzaal begon de eigenlijke training om 9u00. Meestal werd onmiddellijk geschermd, andere keren werd er eerst aan Zumba gedaan of een match beachvolley gespeeld (het zand in Italië kan heel heet zijn!).

De voormiddagtraining eindigde tussen 12u00 en 12u30. Het middagmaal werd aansluitend geserveerd in het hotel om 13u00. Zoals gebruikelijk in een warm klimaat was het nu tijd voor ons om even te genieten van een siësta. Wie wilde, kon ook gaan zwemmen of winkelen.

Om 16u00 hadden we opnieuw afspraak in de schermzaal voor onze tweede schermtraining van de dag. Tijdens deze training werden er gedurende een drietal uur vooral wedstrijdjes geschermd. Terug in het hotel wasten we eerst het zweet af; soms gingen we nog even naar het strand.

Om 20u30 was de temperatuur al een beetje gezakt en genoten we van het avondmaal in het hotel. Wie er zin in had en nog energie genoeg bezat, kon daarna nog even naar het centrum afzakken. Maar niet te lang: om 23u00 ging het licht uit zodat iedereen kon genieten van zijn nachtrust, want morgen om 7u00 gaan we …joggen.


Comments