Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Sam Ruysseveldt verzekert EK-selectie en zet eerste stap naar WK-selectie

Geplaatst 9 nov. 2015 06:37 door Nele Schouterden   [ 9 nov. 2015 06:38 bijgewerkt ]

Na het cadetten A tornooi in München twee weken geleden waar Sam zijn eerste EK-criterium behaalde, groeide het vertrouwen in eigen kunnen. Dit weekend toonde Sam zich erg sterk en liet hoogstaand schermen zien op de Europese Circuitwedstrijd te Mödling (AUT). De wedstrijd kende een sterk niveau met maar liefst 275 deelnemers uit 32 landen.

Sam startte onmiddellijk goed aan de wedstrijd en verloor in de voorronde slecht één match nipt van een Fransman. Na winst in de tabel 256 en 128 kwam hij in de tabel 64 tegen ROSU Silviu uit Roemenië. Sam won na een sterke match 15/14. Ook in de tabel 32 liep de spanning hoog op, maar weer toonde Sam zich het sterkst en won 15/14 van Fransman Valentin Comé.

In de tabel 16 moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Giacon Daniel (NED) 9/15. Giacon behaalde uiteindelijk de 3de plaats.

Sam eindigt op de 11de plaats. Hiermee verzekert hij zich van een EK-selectie en behaalt hij tevens een eerste selectiecriterium voor het WK.

Timothy Navas, die al zeker was van EK-selectie en nu ook van een WK-selectie, behaalde een sterke 16de plaats.

Clubgenoot Gielis Janssens stootte in de voorronde op een zeer sterke poule en wist deze met slechts één matchwinst niet te overwinnen.Comments