Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Sam Ruysseveldt schittert op de Open Challenge Hasselt

Geplaatst 25 mei 2015 01:44 door Nele Schouterden   [ 27 mei 2015 05:29 bijgewerkt ]
Schermkring Herckenrode organiseerde het voorbije weekend het laatste nationale circuit cadetten van het seizoen waarbij de schermers al punten kunnen halen voor het nationale klassement voor volgend seizoen. De lage opkomst in de verschillende categorieën maakte wel dat het niveau hoog was, daar al de sterke schermers die internationaal willen gaan volgend seizoen er waren.

Bij de floret heren kwamen 23 schermers aan de start. Sam Ruysseveldt (9/6/1999) uit Alken begon de wedstrijd met wisselend niveau. Naarmate de wedstrijd vorderde maakte hij echter minder fouten en kwam hij sterker naar voor. In de halve finale neemt hij het op tegen Fauconnier Basil uit Charleroi. Een schermer die de wedstrijd zelf niet maakt en de tegenstander vooral afstraft op fouten. Sam wint na een tactisch heel sterke wedstrijd met duidelijke 15/8 cijfers. In de finale komt Sam achter tegen Hugo Frères uit Embourg. Sam laat zien hoe hij sterk hij dit seizoen op mentaal vlak geworden is en blijft agressief, maar tactisch goed schermen. Uiteindelijk trekt hij de winst met 15/14 naar zich toe na een erg spannende en hoogstaande wedstrijd. Sam laat hierbij duidelijk zien dat hij bij de favorieten hoort voor volgend seizoen en een selectie voor het EK cadetten wil afdwingen. De andere floretschermers van Herckenrode schermden eveneens sterk. Gielis Janssens (25/08/1999, Genk) en Bas Hack (22/01/1999, Hasselt) schermden onder elkaar een bloedstollende wedstrijd om naar de kwartfinale te gaan. Bas won nipt met 15/14, maar moest vervolgens de duimen leggen voor Fauconnier. De miniemen Robin Vanluyd (28/04/2001, Bolderberg) en William Gütermann (11/07/2002, Stokrooie) lieten zich niet doen bij de oudere cadetten. Beiden kwamen de ronden door en wisten zo punten te halen op de nationale ranglijst cadetten. De Belgische kampioen miniemen, Mathieu Nijs (2002) uit Sint-Truiden (Skirmjan) schermde heel sterk en behaalde een top 8 op dit nationale circuit.

Bij de meisjes schermden Marjolein Wauters (24/04/2001) uit Kuringen en Annemaine Swennen (26/06/2000) uit Hasselt mee. Annemaine die lang out was met knieproblemen liet mooi schermen zien, maar de afwerking en agressie ontbrak om echt succesvol te zijn. Ze eindigde op een mooie 8ste plaats. Marjolein schermde efficiënt en behaalde de bronzen medaille.

Brecht Vanquathoven (07/03/2000, Hasselt), die kortelings zijn floret omruilde voor een sabel trad voor het eerst aan in een nationaal circuit sabel. Brecht kwam door de ronden en eindigde in de tableau op de 12de plaats.

Zondag schermde Brent Potters (20/01/1999) uit Herk-de-Stad op degen een sterke eerste ronde. Na de tweede ronde verliest Brent in de tableau van Kevin Renier (Catena, Gent). Brent Potters eindigt 9de.

Robin Acke behaalde ten slotte zijn diploma van Nationaal scheidsrechter floret. Hij werd positief geëvalueerd op zijn tweede praktijkexamen. Proficiat Robin!

De volledige resultaten vind je via deze link.


met dank aan Richard Frères voor de foto's
Comments