Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Sam en Mathieu klaar voor EK

Geplaatst 24 feb. 2017 11:17 door Nele Schouterden   [ 24 feb. 2017 11:23 bijgewerkt ]

Dit weekend schermden Sam en Mathieu hun laatste wedstrijden voor het Europees kampioenschap. Voor Sam betrof het een laatste selectiewedstrijd voor het wereldkampioenschap, een wereldbeker junioren in Italië;  voor Mathieu een laatste voorbereidende wedstrijd te Bochum.


Sam had het moeilijk met de druk van Mottiat, die hem nog in de weg kon staan voor een WK-selectie. Hij schermde de eerste 3 wedstrijden van de poule eenzijdig en ondermaats. Daarna legde hij beter schermen aan de dag, maar had hij de 3 beste schermers van de poule nog te doen. Hij verloor alles waarvan 2 gevechten nipt met 4-5 en werd uitgeschakeld in de voorronde. De andere belgen deden het beter, maar niemand geraakt tot de tabel 32 waardoor de WK-selectie van Sam verzekerd is. Ongeacht deze laatste wedstrijd een welverdiende selectie als eerste jaar junior. Kwestie van te geloven in eigen kunnen voor het EK en alles in het werk te stellen om het beste schermen te laten zien.


Mathieu Nijs trok met Basil Liekens en coach Nele naar Bochum. Een ideale laatste wedstrijd om het schermen te finetunen en het nodige vertrouwen op te doen. Basil doet als miniem interessante ervaring op voor volgend seizoen. Beiden komen door de voorronde waarna Basil zowel de wedstrijd van de tabel 16 als de herkansing verliest. Mathieu schermt aanvankelijk afwisselend, maar weet meer en meer om te zetten wat de coach vraagt. Uiteindelijk komt Mathieu gemakkelijk tot de finale waar hij verliest van de iets sterkere Löhr. Mathieu mag als eerste jaar cadet met een zilveren medaille naar huis.


SK Herckenrode is fier op Sam en Mathieu en wenst hen alle succes op het EK in Plovdiv.

Je kan hen volgen via de website van het EK

Mathieu komt op dinsdag 28 februari in actie - Sam schermt op zondag 5 maartlogo-fencing-eu


20170218_152039.jpg wordt weergegeven
Mathieu Nijs - zilver - floret cadetten Bochum
Comments