Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Ruysseveldt en Lambrechts eerste stap naar EK-selectie

Geplaatst 7 okt. 2014 11:36 door Nele Schouterden   [ 7 jun. 2015 03:11 bijgewerkt ]

Op de eerste selectiewedstrijden voor het EK hebben de Herckenrodeschermers zich laten zien.

Jo Lambrechts schermde op de wereldbeker te Budapest sterk. In de voorronde voorronde won hij 3 van de 6 wedstrijden waarna hij in de tabel 128 overtuigend won  met 15/8. In de top 64 schermde hij tegen de Amerikaan JOHNSTON Drew. Jo kon geen antwoord bieden op de onorthodoxe schermstijl en verloor met harde 3/15 cijfers. Met dit resultaat behaalt hij wel een selectiecriterium voor het EK junioren volgend voorjaar.

In Manchester kwam Sam Ruysseveldt aan de start van het eerste Europese selectietornooi. Na een slechts voorronde met slechts één winstmatch, mocht hij toch nog verder schermen. In de uitschakeling het pakt hij zich stevig om eerst 15/5 te winnen in de tabel 128 tegen LHOSTE (GBR) en vervolgens 15/13 in de tabel 64 tegen GOH (SIN). In de tabel 32 verliest hij 11/15 van De Jong uit Nederland die later in de top 8 eindigt. Sam pakt op die manier een eerste selectiecriterium voor het EK cadetten. Clubgenoten Bas Hack en Robin Acke eindigden 67ste en 80ste.

De jongere schermers van Herckenrode schermden intussen in Arlon. Leontine Swennen en Basil Liekens schermden bij de pupillen. William Gutterman en John Jennen schermden het eerste jaar bij de miniemen jongens.

Volgend weekend treedt Lambrechts aan op de tweede wereldbeker van het seizoen te Leszno, Polen.


Comments