Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Pupillenploeg van Herckenrode goed voor zilver – 21/03/2015

Geplaatst 22 mrt. 2015 12:16 door Nele Schouterden   [ 7 jun. 2015 03:10 bijgewerkt ]

Nele Schouterden en Robin Acke trokken zaterdag naar Nijvel met Basil Liekens, Elisabeth Guttermann en Lander Bikkembergs. Voor Robin stond een praktijkevaluatie op het programma als scheidsrechter.

Ook Mathieu Nijs uit Sint-Truiden was van de partij bij de miniemen. Hij traint in Herckenrode en had, als eerste jaars miniem en regerend Belgisch Kampioen, geen probleem om ook hier de gouden medaille te bemachtigen.

De pupillen waren met maar liefst 10 ploegen aan de start. In de poule verloor Herckenrode de eerste wedstrijd met 2/7 van Woluwe. De tweede wedstrijd wisten ze te winnen tegen Neufchateau. In de tabel 16 wonnen ze overtuigend tegen Les 3 armes. In de tabel van acht kwamen ze tegen nummer 2 uit, opnieuw Woluwe. De Herckenrodeschermers die zienderogen groeiden in de wedstrijd lieten zich van hun beste kant zien. Bij een 4/4 gelijkstand lag het heft in handen van Basil, de ploegkapitein. Basil wist zijn emoties mooi even te parkeren en maakte deze wedstrijd rustig en zeer sterk schermend af. Op naar de halve finale waarin ze tegen een ploeg van de Confrerie schermden. Ook hier schermde Elisabeth en Lander sterk en Basil moest het weer waarmaken in de laatste wedstrijd. Deze keer maakte hij het nog spannender door een 1-3 achterstand om te buigen naar een 4-3 winst. Zijn koelbloedigheid zorgde ervoor dat hij aan het langste eind trok. In de finale waren onze musketiers een maatje te klein voor de andere ploeg van Neufchateau die verdienstelijk won.

Met opgeheven hoofd en een zilveren medaille op zak verlieten we de arena van Nijvel. Het was een leuke aangename dag waarop we veel leerden en vooral plezier maakten.

Robin Acke ging bovendien naar huis met een positieve evaluatie. Hij arbitreerde zowel de pupillen als uitschakelingwedstrijden van de miniemen en cadetten. Het zag er allemaal goed uit. Proficiat en op naar het nationale niveau!

Comments