Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Puike resultaten voor Steven en Jo

Geplaatst 5 sep. 2012 01:32 door schermkring herckenrode
Zondag 2 september streden Steven Abrahams en Jo lambrechts een internationale wedstrijd bij de junioren heren floret. 
Hun resultaten mogen gezien worden: Steven 2/29 en Jo 5/29 zeker omdat beiden nog cadet zijn.
De wedstrijd was een goede voorbereiding op het komende selectieseizoen.

 

wedstrijdverslag:

Jo Lambrechts en Steven Abrahams, floretschermers in de Schermkring Herckenrode, namen deel aan het Internationale Jeugdtoernooi te Arnsberg op 2 september 2012, in de categorie “Junioren” onder begeleiding van hun coach en trainster Nele Schouterden.

Jo Lambrechts startte zeer sterk en schakelde in de poules alle tegenstanders uit. Stijl, snelheid en tactiek werden algauw opgemerkt en geducht! Jo zette deze tendens verder en overwon van een sterke Kaiser (15-11) en Buchmann (15-10). Ook tegen Heidenreich wist hij tegenstand te bieden, maar verloor nipt met 12-15. In de ¼ finales moest Jo de duimen leggen, na een hevige wedstrijd, tegen Heidenreich (8-15) 

Steven Abrahams kwam in het wedstrijdritme na de poules en schakelde meedogenloos achtereenvolgens Erdmann (15-2); Abu Shelbayeh (15-1); Wagner (15-1); Lange (15-6); Hamacher (15-12) en Bernhardt (15-7) uit. Enkel Hülsey bood serieus weerstand, maar won in de voorronde nipt met 12-15. In de finale verloor Steven Abrahams tegen dezelfde Hülsey met 4-15.

Jo Lambrechts eindigde, op 29 deelnemers, als vijfde en Steven Abrahams op een verdiende tweede plaats.

Nele Schouterden : “Beide cadetten zijn startklaar voor het komende internationale seizoen, maar zullen zeer hard moeten blijven werken en gefocust blijven om hun selectienorm voor het EK te halen".

Zij schermen op 15 september het nationale circuit in Neufchateau, op 29 september een voorbereidingswedstrijd te Moers (D) om op 6/7 oktober in Budapest (HUN) en op 13/14 oktober in München (D) van start te gaan met het eigenlijke selectieseizoen.
Comments