Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Podium voor Lambrechts in Embourg

Geplaatst 18 okt. 2015 14:31 door Nele Schouterden   [ 18 okt. 2015 14:34 bijgewerkt ]

Jo Lambrechts behaalde zondag een bronzen medaille op het nationaal circuit te Embourg. In de voorrondes won hij 8 gevechten en verloor hij er 3. In de uitschakeling won Jo achtereenvolgens tegen Hankenne (CE Embourg) 15/11 om vervolgens in de halve finale 7/15 te verliezen van trainingspartner Tom Crnjak eveneens uit Embourg.

Zaterdag kwamen 6 schermers van schermkring Herckenrode aan het werk en ook Mathieu Nijs (Skirmjan) was van de partij. Mathieu schermde bij de hogere leeftijdscategorie om zich voor te bereiden op de selectiewedstrijd van volgende week te München. Hij deed dat goed en won in de tabel 16 met nipte 15/14 cijfers van Govaerts Mathieu (CE Woluwe). In de kwartfinale was de latere winnaar Basil Fauconnier een maat te groot. Mathieu eindigde op een mooie 8ste plaats. Het best resultaat voor de Herckenrode schermers was voor Sam Ruysseveldt. Hij eindigde net naast het podium na verlies tegen Augustin Crismer (CE Embourg) die erop gebrand was om te winnen en waarbij Sam Crismer te weinig wist te destabiliseren. Gielis Janssens eindigde op de 13de plaats. Hij wist het spelniveau van de voorronde niet door te trekken in de uitschakelingswedstrijden.

Bij de pupillen schermden William Gutterman en Basil Liekens heel wat wedstrijden dankzij een nieuwe wedstrijdformule. Basil kreeg herkansing na verlies van de eerste uitschakelingswedstrijd en nam deze met beide handen aan. Ondanks een sterk wisselend niveau, liet Basil mooie acties zien. William schermde goed, maar nam de laatste wedstrijd te licht op en verloor nipt met 9/10. William eindigde op de 7de en Basil op de 9de plaats op 21 deelnemers.

De broers Tom en Paul Marcours, namen na hun eerste wedstrijdervaring binnen Limburg, nu de wapens op in Embourg. Ze waren erg moedig en schermden goed. Beiden wisten ze gevechtjes te winnen. Het was een mooie ervaring. 

Podium floret heren junioren - nationaal circuit

Tom Macours (poussin)
Tom Macours - floret poussin
Comments