Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Ploegentornooi -14jaar Sint Niklaas: de miniemen Herckenrode behalen overtuigend goud.

Geplaatst 16 mei 2013 10:36 door Schermkring Herckenrode   [ 16 mei 2013 10:51 bijgewerkt ]
Sam, Gielis en bas winnen goud op het ploegentoernooi in St-Niklaas
Op zondag 5 mei 2013 namen Sam Ruysseveldt, Bas Hack en Gielis Janssens deel aan het ploegentornooi meisjes en jongens miniemen gemengd. (Er werden ook enkele meisjes cadetten toegelaten). In totaal namen 7 Vlaamse ploegen deel.

De schermers schermden niet in relay(=aflossing)vorm, maar het totaal van de gewonnen wedstrijden per ploeg bepaalde de uitslag.

In de voorronde deden Sam, Bas en Gielis het schitterend. Tegen de Hallebardiers(2) en Parcival(1) wonnen ze telkens vlot de 9 wedstrijdjes. Tegen de gemengde meisjesploeg (Omnisword en Sint Niklaas) met 2 cadetten konden ze er 7 van de 9 winnen. Hierdoor kregen de jongens vrijstelling en stroomden onmiddellijk door naar de halve finale.

De miniemen van Herckenrode moesten het nu opnemen tegen de Hallebardiers(1): Milan De Laet, Caj Bru en Emile Delanghe. Sam blijft zijn 3 wedstrijdjes overtuigend winnen. Gielis verliest van Milan met 2-5 en hierna, in 2 spannende wedstrijden, verliest hij nipt (4-5 en 4-5) van Emile en Caj. Bas verliest van Milan en wint van Caj. De tussenstand is nu 4 wedstrijden gewonnen en 4 wedstrijden verloren. Bas houdt het super spannend : zijn laatste wedstrijd wint hij van Emile met 5-4.

In de finale tegen Sint Niklaas kan Herckenrode weer helemaal domineren. Gielis en Bas winnen hun 3 wedstrijdjes. Sam wint er 2 en verliest er 1 met 4-5, maar daar kan zijn gebroken floret voor iets tussen zitten.

Na een dag van veel schermen ( iedereen tegen min. 15 verschillende schermers) kunnen de jongens van Herckenrode de gouden medailles trots mee naar Limburg nemen.

podium ploegentoernooi St-Niklaas  Heeft iemand snoepjes?