Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Mathieu behaalt brons op het nationaal circuit te Neufchâteau

Geplaatst 10 sep. 2017 09:22 door Nele Schouterden
In Neufchâteau, de eerste wedstrijd van het seizoen, bezorgt Mathieu Nijs Schermkring Herckenrode een eerste podiumplaats. Mathieu trok samen met Max Van Rompaey, Basil Liekens, William Gutterman en coach Nele Schouterden naar Neufchâteau. Sam Ruysseveldt ging mee om zijn eerste ervaring als scheidsrechter op te doen.

Voor William was het de eerste wedstrijd in meer dan een jaar tijd. Hij was een jaar out met groeipijnen. William deed wat hij kon en bleef vooral verdienstelijk schermen tot de laatste treffer, maar hij heeft duidelijk wat tijd nodig om terug op niveau te komen. Na de twee voorrondes was de wedstrijd voor William voorbij.

Ook Max wist zich niet te plaatsen voor de uitschakeling. Max schermde ook met veel zin en positief, maar wist de gekende technieken nog niet om te zetten in de wedstrijd.

Basil schermde zich als eerste jaar cadet wel door de ronde en verloor in de uitschakeling tegen de latere winnaar Milano. Hij schermde een goede wedstrijd en een korte analyse maakte de werkpunten voor de volgende weken duidelijk.

Mathieu schermde vooral zeer sterk in de 2 eerste uitschakelingswedstrijden. De overmacht was zo groot dat hij nog geen spannende wedstrijd had voor de halve finale. Mathieu liet vooruitgang zien in zijn spel wat een opsteker is in het begin van het seizoen. In de halve finale maakte hij dan te veel offensieve fouten waardoor Reinoud Goovaerts de overhand kreeg en dit kon Mathieu niet meer rechtzetten. Een podiumplaats voor het eerste nationale circuit van het seizoen is in ieder geval al mooi begonnen.

Sam kwam als scheidsrechter op geen elk moment in de problemen. Hij trad sterk op en kreeg dan ook een eerste positieve praktijkevaluatie. Proficiat!

Coach Nele is vooral tevreden van het geleverde werk van iedereen en de sportiviteit die er in de groep heerst.Comments