Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Liekens behaalt hoogste podiumplaats in Moers

Geplaatst 2 okt. 2016 10:26 door Nele Schouterden   [ 2 okt. 2016 10:28 bijgewerkt ]
Basil Liekens schermt een sterke wedstrijd bij de floret miniemen op de Brendow-Cup te Moers. Na de voorronde staat hij 2de op 16 deelnemers. Hij wint de eerste twee wedstrijden en komt zonder herkansing in de top 8. In de kwartfinale wint hij nipt 10/9 van Vellmanns uit Münster. Basil verhoogt telkens de kwaliteit van zijn schermen en wint in de halve finale 10/6 van Wassenar uit Bremen om in de finale, na een tactisch sterke wedstrijd gekenmerkt door een verscheidenheid aan acties, met 10/7 cijfers van Sluman van Holland Schermen te winnen. Een verdiende eerste plaats voor Basil.

Gielis Janssens en Sam Ruysseveldt schermden bij de junioren. Sam wist 3 van de 5 gevechten te winnen. In de tabel 32 verloor hij echter met 10/15 van Liebscher uit Bonn. Gielis wist in een zware poule 2 van de 5 wedstrijden te winnen. Hoewel minder goed geklasseerd in de tabel won hij de uitschakeling in de 32 overtuigend van Leiendecker uit Duisburg. Na een sterke en spannende wedstrijd won Gielis vervolgens 15/13 van Mang om ten slotte 8/15 te verliezen van de latere winnaar Wiemann (beiden eveneens uit Duisburg). Gielis eindigde op een mooie 8ste plaats.

Mathieu Nijs nam zaterdag deel aan zijn eerste selectiewedstrijd voor het EK cadetten. Na een week ziekte voelde hij zich klaar, maar zijn lichaam besliste anders. Onvoldoende gerecupereerd om deze sterkste selectiewedstrijd van het seizoen aan te gaan, wist Mathieu slechts één gevecht te winnen. Mathieu eindigt 210de op maar liefst 256 deelnemers. Geen nood Mathieu, binnen 14 dagen kan je je kans opnieuw wagen in Manchester.

Volledige resultaten.
Comments