Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Lambrechts haalt twee keer het podium

Geplaatst 17 sep. 2013 13:04 door Schermkring Herckenrode   [ 17 sep. 2013 13:28 bijgewerkt ]
Jo Lambrechts en Frans Swinnen behaalden beiden zilver. Jo bij floret en Frans bij sabel.
Schermkring Herckenrode mist de start van het nieuwe schermseizoen niet. Het voorbije weekend stond het nationale circuit cadetten en junioren op het programma te Neufchateau. Het betreft een selectiewedstrijd voor deelname aan de Europese cadettenwedstrijden en de wereldbekerwedstrijden junioren. 


Zaterdag schermden er maar liefst 10 Herckenrode schermers. Op sabel Frans Swennen en op degen Brent Potters. Voor Brent was het een eerste meting met het nationale cadettenniveau. Hij eindigde op een 20ste plaats.

Frans moest zich als laatste jaars cadet tonen. Hij keerde na een aantal jaren topsportschool terug naar de clubwerking. Frans eindigde 2de op 20 deelnemers. In de finale verloor hij van Bernard Julien uit Braine L’Alleud.

Bij de floretschermers eindigde miniem Brecht Vanquathoven op een mooie 30ste plaats en Gielis Janssens, Sam Ruysseveldt en Robin Acke werden respectievelijk 29ste, 21ste en 18de. Bas Hack presteerde als eerste jaar cadet sterk. Hij verloor in de achtste finale tegen clubgenoot Jo Lambrechts die uiteindelijk de zilveren medaille behaalde. Bas eindigde 13de. Jo verloor 10/15 in de finale van Pierre-Antoine Materne van Embourg.

Zondag keerde Lambrechts terug naar Neufchateau samen met Steven Abrahams. Ze streden nu bij de senioren om voor de junioren wereldbekers geselecteerd te geraken. Steven kende een moeilijke start, maar schermde sterk in de uitschakelingswedstrijden. In de kwartfinale moest hij uiteindelijk de duimen leggen voor Navas, de Belgische nummer één bij de junioren. Op Jo stond er geen maat. In de voorronde won hij, op één treffer na, al de wedstrijden tegen onder andere meer ervaren senioren. Voor de eerste uitschakelingswedstrijd stond hij vrij en vervolgens won hij tegen de winnaar van zaterdag, Pierre-Antoine Materne met 15/11. In de kwartfinale wint Jo met 15/12 tegen trainingspartner Sander Van Gijsel om vervolgens te verliezen in de halve finale tegen de latere winnaar Jeffrey Delattre.

Volgend weekend volgt het tweede nationale circuit cadetten te Hasselt waar de thuisschermers zich zeker weer willen laten zien.

Bas, Jo, Laura (coach), Frans, Brecht. Sam, Robin en Gielis ontbreken op de foto want ze waren al vertrokken. Volgende keer maken we eerst een groepsfoto. Finale sabel. Toeschouwers maken het zich gemakkelijk en volgen de wedstrijd van dichtbij. Frans, geconcentreerd tijdens de finale. Het podium bij de floretisten. helemaal links: Jo Het podium bij de sableurs. helamaal links: Frans