Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Jo Lambrechts goed voor zilver in Moers

Geplaatst 22 sep. 2014 14:58 door Nele Schouterden   [ 25 sep. 2014 08:58 bijgewerkt ]

De tweede en laatste voorbereidingswedstrijd voor de selectiewedstrijden werd dit weekend door de Herckenrode schermers in Moers geschermd.

Zaterdag kwamen vier cadetten aan de start. Brecht Vanquaethoven wist als eerstejaars cadet de voorronde door te komen, maar verloor de uitschakelinsgwedstrijd met weinig verschil 12/15 en eindigde op een 37ste plaats. Gielis Janssens wilde iets te veel, na een sterke prestatie in Neufchateau en moest zich tevreden stellen met een 21ste plaats. Robin Acke legde te weinig wil aan de dag en ontgoochelde met een zwakke wedstrijd en een 20ste plaats. Sam Ruysseveldt deed het dan weer beter dan vorige week in Neufchateau en eindigde op een mooie 6de plaats na verlies tegen de latere winnaar Wiemann uit Duisburg.

Zondag schermde William Gutterman zijn eerste wedstrijd als miniem. In Duitsland schermen de jongeren per geboortejaar, wat voor William zeker een pluspunt is gezien zijn licht postuur. Hij liet zeer mooi schermen zien en eindigde met een 5de plaats net naast het podium. Hij bleek duidelijk de betere schermer ten aanzien van het merendeel van zijn tegenstanders, enkel Braun uit OFC Bonn was hem iets te sterk en William verloor in de uischakeling en herkansing telkens met 7/10.

Bij de dames cadetten schermde Annemaine als eerste jaars wat behoedzaam in een sterke poule. In de tabel kwam ze tegen de nummer 1 die duidelijk te sterk was en later de wedstrijd won. Annemaine eindigde op een 32ste plaats. Marjolein, die als laatste jaar miniem volop ervaring opdoet bij de cadetten, wist haar niveau duidelijk te verbeteren ten aanzien van vorige week. Ze durfde de wedstrijden beter aan te gaan wat resulteerde in een mooie 10de plaats.

Jo Lambrechts startte de wedstrijd bij de junioren onmiddellijk goed. Hij behaalde slechts één verliesmatch in de voorronde tegen 5 keer winst. In de uitschakeling domineerde hij duidelijk elke wedstrijd tot de finale tegen Marino uit Stuttgart die hij 7/15 verliest. Met deze zilveren medaille vertrekt Jo volgend weekend goed voorbereid naar de wereldbeker te Budapest.


Comments