Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Jeugdcup Maître Verboven en Borrelmenneke 2018

Geplaatst 13 nov. 2018 13:20 door Schermkring Herckenrode   [ 14 nov. 2018 00:44 bijgewerkt door Nele Schouterden ]
Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Schermkring Herckenrode op 10 en 11 november de Jeugdcup Maître Verboven en het Borrelmenneke.

Tom Macours en Simon Raskin mochten als eersten beginnen op zaterdag. Als eerstejaars miniemen deden Tom en Simon veel ervaring op. Ze eindigden respectievelijk op de 20ste en 15de plaats.

Later die dag schermde Martijn Jans mee met de poussins. De eerste ronde verliep zeer goed voor Martijn. Hij won in de eerste ronde  vier gevechten, echter op een te agressieve manier. Martijn vond, met behulp van de coach, wat meer mental rust in de tweede ronde waardoor hij helderder de situatie kon lezen. Hierdoor schermde hij vooral technisch beter. Martijn stak veel op van deze wedstrijd. Uiteindelijk eindigde Martijn op een mooie derde plaats.

Tegelijkertijd kwam Gielis Janssens in actie bij het Borrelmenneke Floret. In de eerste ronde verloor hij maar één gevecht. Dit sterk niveau kon hij ook in de tweede ronde vasthouden, ook daar verloor hij maar één gevecht. Zo stond hij na de rondes derde. In de tabel 8 won hij met 15/7 tegen Charles Vandenbulcke (Vast Als Eik). In de halve finale schermde Gielis een sterke match en won 15/5 van Reinoud Goovaerts (Omnisword). Tijdens de finale liet Gielis een paar treffers liggen, daardoor verloor hij met 11/15 tegen Sem Genbrugge (Omnisword). Zo eindigde Gielis op een mooie tweede plaats.

Bij de pupillen op zondag deden er drie schermers mee voor Schermkring Herckenrode: Robbe Leën, Brent en Mats Verschoren. In de eerste ronde konden Robbe en Mats één gevecht winnen, Brent lukte het om twee gevechten te winnen. Volle goede moed begonnen de drie aan hun tweede ronde. Robbe en Mats deden goede dingen, maar het ritme ontbrak. Hierdoor konden ze allebei één gevecht winnen in de tweede ronde. Brent schermde goed in de tweede ronde en kon drie gevechten winnen. In de tabel 16 konden Brent en Mats overtuigend hun uitschakeling winnen met 10/7 en 10/3. Robbe had het moeilijker, hij verloor tegen Mathieu Heinen (Huy). In de tabel 8 werd het ook voor Brent en Mats moeilijk ze verloren beide hun uitschakelingsmatch. Zo eindigde Robbe, Brent en Mats op een respectievelijke 12de, 7de en 8ste plaats.

Als laatste konden Adrien De Groote  en Gabor Marton beginnen aan hun wedstrijd. Adrien en Gabor namen deel aan het Borrelmenneke Degen. Gabor eindigde op de vijftiende plaats. Adrien schermde een sterke wedstrijd en werd uiteindelijk derde.


De gegeerde trofee van kunstenares Denise Goovaerts

Brent en Mats Verschoren 7de en 8ste bij de pupillen.

Martijn Jans 3de bij de poussins.

Gielis Janssens 2de bij het Borrelmenneke floret.

Adrien De Groote 3de bij het Borrelmenneke degen.

Comments