Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Heropstart trainingen

Geplaatst 6 jun. 2020 13:53 door Nele Schouterden   [ 6 jun. 2020 13:54 bijgewerkt ]

Op dinsdag 9 juni starten de trainingen opnieuw. De gezondheid van eenieder blijft onze grootste bezorgdheid. Daarom hierna verduidelijking over de werkwijze van de heropstart en de voorzorgsmaatregelen die wij nemen en deze die jullie dienen te nemen.

We bieden de volgende weken 4 trainingssessies per week aan. 2 sessies voor de jongeren tot en met 12 jaar en 2 sessies voor de jongeren vanaf 13 jaar.

De trainingen gaan buiten door op de Talentencampus Ten Hove (grasveld, Finse piste, basketbalterrein, …). Als het regent kunnen we terecht onder het afdak van de school.

Er wordt de eerste weken niet geschermd. We werken eerst aan onze fitheid en de sportieve vaardigheden die ons nadien zullen helpen in het schermen.

We hopen iedereen van Schermkring Herckenrode terug in beweging te krijgen. Vooral bij de +12-jarigen worden er groepen samengenomen. De Ridders (Larp), de schermers van de A-groep, van de C-groep en de degenschermers kunnen zich samen terug in beweging zetten. Speciaal voor de Ridders wordt er dinsdag om de 14 dagen met An Daems met de silicone wapens gewerkt.

Trainingsdagen: dinsdag en donderdag

Trainingsuren en groepen:

18:00-19:00       Multimove Schermschool en B-groep

19:15-20:30       A-groep, C-groep, Larp en degen

Trainingsverloop:

Hier geven we een voorbeeld van een trainingsverloop. Zowel voor de -12-jarigen als +12-jarigen beperken we het contact tot een minimum.

-12-jarigen: Opwarming/spelvorm (15min); lenigheid / kracht / coördinatie (15min); benenwerk (15 min); spelvorm (15min)

+12-jarigen: Opwarming/spelvorm (15min); lenigheid / kracht / coördinatie (30min); benenwerk (15 min); spelvorm (15min)

Aanmelden:

Voor een vlotte organisatie vragen we je aan te melden voor elke sessie (ten laatste voor 12:00 ’s middags de dag van de training). Op die manier kennen we het aantal aanwezige sporters en zorgen we voor voldoende begeleiding. Je kan ook voor meerdere sessies aanmelden (hou wel rekening met de groepsindeling): https://doodle.com/poll/inaw3a7hr87fi6tw

Meenemen:

§  Voorzie kledij volgens het weer. Neem zeker altijd een pull mee.

§  Neem voldoende water mee (eventueel 2 drinkflessen).

§  Neem eventueel een handdoek(je) mee.

Aandachtspunten voor de schermers:

§  We spreken af aan de poort van het domein Ten Hove of bij regen, onder het afdak op de speelplaats van de school.

§  Er zijn geen kleedkamers of toiletten beschikbaar. Zorg dat je in sportkledij aankomt en naar het toilet gaat thuis voordat je vertrekt.

§  Hou je eigen materiaal (drinkfles, …) bij elkaar en zet het op voldoende afstand van het materiaal van de andere schermers (minstens 1,5m).

§  Raak andere materialen en mensen zo weinig mogelijk aan, hou je afstand.

Aandachtspunten voor de ouders:

§  De schermers worden afgezet aan de poort van het domein Ten Hove. Ouder gaan niet verder en kunnen de trainingen niet bijwonen. De schermers worden ook weer aan de poort opgehaald.

§  Bij regen kunnen de schermers afgezet worden op de kleine parking achter de school. Via het poortje van de school kunnen de schermers tot onder het afdak komen. De ouders komen het poortje niet binnen. Bij regen worden de schermers afgehaald op deze parking.

§  Neem de gedragsregels in bijlage zeker door en wijs je kind op deze regels.

Verdere voorzorgsmaatregelen die de club neemt:

Zoals je merkt nemen we de regels iets strakker dan is toegelaten volgens huidige fase 3 van de exitstrategie (onder 12 jaar mag er immers al met contact gesport worden en in principe kunnen we al binnen gaan). We verkiezen om stap voor stap te werk te gaan en alles goed voor te bereiden.

§  De trainers houden hun afstand en dragen een mondmasker tijdens de training.

§  Handgel is voorzien voor begeleiders en schermers.

§  Gebruik van materiaal wordt beperkt (in een eerste fase) en wordt voor en na elke training ontsmet.

§  Een EHBO-kit is voorzien.

Hoe gaat het verder?

Gezien we elkaar en de schermsport een hele tijd hebben moeten missen, willen we de 4 trainingssessies behouden tijdens de zomermaanden.

We voorzien volgende stappen tot de start van het nieuwe schermseizoen:

§  Buitentrainingen worden aangehouden tot midden juli.

§  Vanaf de tweede helft van juli kan er eventueel opgestart worden met individuele lessen in de zaal die vervolgens verder uitgebreid kunnen worden in augustus naar groepslessen.

§  Vanaf september starten de trainingen van het nieuwe seizoen.

Zoals de laatste weken duidelijk is gebleken is dit natuurlijk afhankelijk van de evolutie van het virus en de regels die opgelegd worden door de overheid.

We hopen jullie allen te mogen begroeten. 


Comments