Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Herckenrode sterk vertegenwoordigt op het Nationaal Cadetten Tornooi te Neufchateau

Geplaatst 18 sep. 2012 12:50 door schermkring herckenrode

Herckenrode sterk vertegenwoordigt op het Nationaal Cadetten Tornooi te Neufchateau
Zaterdag 15-09-2012

Op de drie wapens, floret, degen en sabel traden dit weekend de cadetten en miniemen van schermkring Herckenrode aan op het Nationale Circuit 
Cade
tten te Neufchateau. Deze wedstrijd geeft punten op de nationale ranglijst en zijn bepalend voor deelname aan de selectiewedstrijden voor het EK cadetten.
Frans Swennen, leerling van de topsportschool sabel te Gent schakelt na een sterke poule in de categorie sabel heren cadetten achtereenvolgens Bauwlinck Simon(15-10) en Poizat Adrien (15-9) uit. In de finale komt Swennen uit tegen Dentant Ian, die momenteel nog een maatje te groot is voor Frans. Frans behaalt als 2de jaars cadet de zilveren medaille.


Bieke Vercauteren treedt aan in de categorie degen cadetten dames. Vercauteren is sterk in de poules en zet deze elan verder in de kwart finales. Vercauteren wint van Engdahl Ulrkia met 15-11. In de halve finales verliest Vercauteren van Vannerem Ségolène met 15-6. Hiermee behaalt ze de bronzen medaille.


Voor de categorie floret cadetten treden nieuwkomers en laatstejaars miniemen Sam Ruysseveldt, Giles Janssens en Bas Hack aan. Ook Bram Vanwijck, Jo Lambrechts en Steven Abrahams nemen deel binnen deze categorie.
Ruysseveldt, Janssens en Hack zijn beloftevol en verdedigen zich sterk in de poules. Hack mag een ronde verder en moet het opnemen tegen Van Dam. Na een sterke strijd moet Hack voor de meer ervaren schermer het onderspit delven. De jonge schermers werden op 42 deelnemers respectievelijk: Hack 22ste, Janssens 33ste, Ruysseveldt 35ste, Vanwijck 42ste.
Lambrechts Jo schermede sterk in de poules en schakelde nadien Fouconnier (15-10) en De Greef (15-11) uit. In de Achtste finales kwam Lambrechts uit tegen een sterke Timmermans. Lambrechts streed hard, maar moest toch afleggen met 11-15. Lambrechts verkreeg een mooie 7de plaats.


Abrahams beresterk in de poules en zet met eenzelfde elan achtereenvolgens Fisher (15-11), Kordupel (15-13) en Hankenne (15-9) aan de kant. In de halve finale komt Abrahams uit tegen Timmermans. Na een sterke wedstrijd verliest ook Abrahams van Timmermans met 15-12. Abrahams wordt hiermee 3de.

Op Zondag 16-09-2012 nam Abrahams deel aan het Internationaal Tornooi Senioren/Junioren, eveneens in Neufchateau.

Abrahams weet weerstand te bieden in een hele sterke poule, kan hierdoor naar tableau 32. Daar schakelt hij met 15-11 Coulaie uit en stoot door naar tableau 16. Hier moet Abrahams uitkomen tegen een ervaren Delattre. Hij verliest de wedstrijd met 15-7. Abrahams behaalt een mooie 16de plaats (30 deelnemers) binnen de categorie Junioren/senioren en eindigt als 2de cadet in deze categorie.