Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Herckenrode met 2 op het podium in Ukkel

Geplaatst 7 mrt. 2016 13:57 door Nele Schouterden   [ 7 mrt. 2016 14:08 bijgewerkt ]

Ter voorbereiding van hun Belgisch kampioenschap volgende week in Arlon vertrokken Gielis Janssens en Mathieu Nijs naar Ukkel. Sam Ruysseveldt was met het nationale team op het EK cadetten waar ze een mooie 12de plaats behaalden en dus afwezig voor deze wedstrijd. Gielis en Mathieu maakten hier dankbaar gebruik van. Ze schermden beiden erg sterk en wisten zich beiden voor de halve finale te plaatsen. Mathieu wist daarin nipt met 15/14 score te winnen van Charles Dupont (CE Bessemans, Dinant) terwijl Gielis zijn meerdere moest erkennen in Lucas Mattiot (Maison d’Esrcime, Brussel). Mathieu groeide stelselmatig tijdens de wedstrijd en wist de finale tegen Mattiot met 15/12 te winnen na een sterke wedstrijd gekenmerkt door zeer weinig tactische fouten. Hierbij haalt Mathieu als miniem zijn eerste overwinning in de cadetten categorie. Gielis eindigt op een mooie 3de plaats.

Basil Liekens schermt in de voormiddag als eerste jaar miniem mee met de cadetten als voorbereiding op het BK cadetten waaraan hij volgende week eveneens deelneemt. Hij schermt sterk en stapt uit de wedstrijd na winst in de tabel 32 om nadien bij de miniemen te starten. Bij de miniemen schermt hij samen met clubgenoot William Guttermann. Ze eindigen respectievelijk 12de en 25ste.

De broers Macours doen dit jaar als nieuwelingen al heel wat wedstrijdervaring op en staan er beiden in Ukkel. Paul is weer sterk vooruitgegaan en schermt mooie wedstrijden. Paul eindigt 36ste. Tom, even beweeglijk als altijd, wint maar liefst 4 wedstrijdjes in de voorronde en eindigt op een mooie 10de plaats.


Zondag schermen andere jonge schermers van Herckenrode op de Limburgse Schermbeker te Maaseik. Voor Robbe Leën is het een eerste wedstrijdervaring. De broers Sem en Max Kreemers zijn niet meer aan hun proefstuk toe. Ook hier zien de trainer en ouders hoe de jongeren elke maand weer groeien. Ze schermen goede wedstrijden, leerden weer heel wat bij en hadde
n vooral veel FUN.Comments