Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Herckenrode behaalde zilver op "Dutch open jeugd ploegentoernooi" in Oss (Nederland)

Geplaatst 20 mei 2013 17:30 door Schermkring Herckenrode   [ 21 mei 2013 14:11 bijgewerkt ]
Elf ploegen miniemen floret namen deel aan het Dutch Open Jeugd Equipe Tornooi in Oss (Nederland) op zaterdag 18 mei 2013. Naast schermers uit Nederland en Duitsland was Limburg goed vertegenwoordigd met drie ploegen (Vast als Eik uit Maaseik, Skirmjan uit Sint-Truiden en natuurlijk Herckenrode). Voor onze club namen Sam Ruysseveldt, Gielis Janssens en Brecht Vanquaethoven deel. 


De elf ploegen werden onderverdeeld in twee poules, de winnaar uit elke poule zou de finale schermen. Elke wedstrijd in de poule werd geschermd op 36 punten. Herckenrode startte goed, maar verloor uiteindelijk de eerste wedstrijd met zes punten verschil. De volgende drie wedstrijden in de poule werden echter overtuigend gewonnen door onze schermers als team: als een schermer eens wat minder goed schermde, kon een ander ploeglid dit wegwissen. Toen de poule was afgelopen, werd de rangschikking opgemaakt: uiteindelijk bleek in onze poule elke ploeg tenminste één wedstrijd verloren te hebben. Omdat onze jongens goed hadden geschermd, haalden ze de hoogste indice (verschil tussen treffers en tegentreffers) en wonnen ze dus de poule.

De finale kon gespeeld worden. De Duitse winnaar (Bayer Leverkussen) uit de andere poule bleek een ander paar mouwen: geen van onze spelers kon de tegenstanders echt van de wijs brengen en de finale werd verloren met 12 tegen 36.

Samengevat: een terechte winnaar, een mooie zilveren medaille voor Herckenrode met Sam Ruysseveldt, Gielis Janssens en Brecht Vanquaethoven, een sportief tornooi, een mooie locatie en een gezellige sfeer. Net zoals vroeger in de schoolopstellen keerden we moe maar voldaan huiswaarts. Wie gaat er volgend jaar mee ?

Voor verslag: Geert Ruysseveldt