Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Goud, zilver en top 8 om seizoen te starten

Geplaatst 17 sep. 2016 10:22 door Nele Schouterden   [ 17 sep. 2016 10:26 bijgewerkt ]
Het voorbije weekend startte schermkring Herckenrode het nieuwe seizoen sterk op een eerste wedstrijd te Bonn (GER).

Op zaterdag  schermde Mathieu Nijs eerste jaar cadet en aangesloten bij schermkring Skirmjan en Schermkring Herckenrode. Mathieu bevestigde de goede voorbereiding tot nog toe en schermde met overtuiging naar de hoogste podiumplaats. Mathieu is klaar om het selectieseizoen bij de cadetten aan te gaan en om als eerste jaars cadet een selectie voor het EK af te dwingen.

Zondag schermde Basil Liekens goed bij de miniemen. Na de voorronde stond hij op de tweede plaats en die weet hij vast te houden dankzij een sterke wedstrijd in de halve finale. In de finale wist Basil het niveau niet te houden en maakte te veel fouten om het goud te kunnen bemachtigen. Volgende week in Neufchâteau tracht Basil zijn selectie te halen voor deelname aan de internationale cadettenwedstrijd te München.

Sam schermde in Bonn zijn eerste wedstrijd als junior. Hij stond scherp en schermde zich naar de 2de plaats op de tabel. In de uitschakeling zette hij het goede werk voort en schakelde landgenoot Basil Fauconnier uit om nadien met 15/14 te winnen van Marino (3de jaar junior van OFC Bonn). Het was een wedstrijd van erg hoogstaand niveau waardoor Sam zich rechtstreeks plaatste voor de kwartfinale. Het wachten op de herkansers en de mentale ontlading na de zeer sterke wedstrijd, maakte dat Sam in de kwartfinale niet meer dezelfde luciditeit aan de dag kon leggen. Sam eindigde op een mooie 5de plaats; een ideale voorbereiding voor de eerste wereldbekerwedstrijd volgend weekend te Budapest.Comments