Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Geen Limburgse medailles op BK cadetten en junioren

Geplaatst 15 mrt. 2016 11:53 door Nele Schouterden   [ 15 mrt. 2016 11:54 bijgewerkt ]

Het voorbije weekend gingen Gielis Janssens, Basil Liekens, Mathieu Nijs en Sam Ruysseveldt naar het BK cadetten te Arlon. Voor eerste jaar miniem Basil was het slechts de tweede cadettenwedstrijd. Basil stond zeker zijn mannetje tegen de soms 4 jaar oudere cadetten. Hij won 2 gevechten in de voorronde en verloor in de tabel 32 van trainingspartner uit Embourg, Augustin Crismer.

Mathieu wint alles in de voorronde, maar moet in de tabel 16 de duimen leggen voor de snelle en vinnige Dupont Charles uit Dinant.

Sam en Gielis winnen eveneens alles in de voorronde en komen zonder noemenswaardige problemen in de kwartfinale. Daar neemt Sam het op tegen Hugo Frères, vriend en trainingspartner, die een mindere voorronde schermde. De wedstrijd was spannend er gelijk opgaand van begin tot einde. Hugo trekt de winst uiteindelijk naar zich toe met 15/13.

Gielis schermt al de hele dag erg sterk. Hij komt in de kwartfinale tegen Basile Fauconnier uit Charerloi. Ook in dit gevecht toont Gielis zich het sterkst, maar de scheidsrechter maakt een aantal dwalingen op cruciale momenten waardoor het gevecht in het voordeel van Fauconnier wordt beslecht.

Hugo, die als 2de club aangesloten is bij Schermkring Herckenrode, verliest in de halve finale van Faucconier met 15/11.

Op zondag schermen Gielis en Sam bij de junioren. Hier ligt het deelnemersaantal laag, maar is het deelnemersveld wel erg sterk. Beiden winnen 2 gevechten, maar gaan er in de rechtstreekse uitschakeling onderuit tegen respectievelijk Van Campenhout Stef (Omnisword) en Basil Fauconnier (Charleroi).


Volledig resultaat BK cadetten 2016


Volledig resultaat BK junioren 2016

Comments