Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Frans SWENNEN haalt zijn eerste EK-selectienorm te Kenten (10-11-2012)

Geplaatst 13 nov. 2012 13:36 door Schermkring Herckenrode
Kadet Frans SWENNEN-BE-(1997) van de Schermkring Herckenrode te Hasselt en leerling aan de Topsportschool te Gent is op het internationale ‘Willy-Schlegelmilch-Gedächtnisturnier’ sabeltornooi van Kenten (146 deelnemers – 123 Duitsers – 18 Belgen – 5 Nederlanders) dit week-end 12de geworden. Hierdoor heeft hij zijn eerste van de twee te behalen selectienormen voor de Europese Kampioenschappen op zak. 

In de voorronde einigde Frans als de sterkste uit zijn poule. Hij liet Papp Bence-Aron-DE-(1996) verwezelijkt achter met een 2-5 overwinning. Papp staat momenteel op de 146 plaats in de EFC-Ranking. Met vier overwinningen op vijf gevechten wist Frans zich als 20ste te plaatsen tussen de 146 aangemelde deelnemers. 

Voor de rechtstreekse uitschakeling ging Frans SWENNEN rechtstreeks door van de 128 naar de 64 laatste deelnemers. In deze ronde moest hij het opnemen tegen Baetens Arthur-BE-(1997) een mede-student uit de Topsportschool te Gent met EFC-Ranking 408. Dit gevecht werd met een duidelijke overwinning afgesloten met 8-15. Op geen enkel moment werd Frans in het nauw gezet en hij wist op een eenvoudige wijze Arthur te verslaan. Voor het gevecht tussen de laatste 32 deelnemers kwam Frans uit tegen de Duitser Hamelmann Martin-DE-(1996), die momenteel op plaats 148 staat in de EFC-Ranking. Dit gevecht werd vlot afgesloten met 9-15 in het voordeel van Frans. Op meesterlijk wijze wist hij zij  tegenstander zijn spel op te leggen en Martin bleef ontreddert achter. Frans was hierdoor bij de laatse 16 sabelschermers en tevens een van de jongste. In het volgende gevecht kwam hij opnieuw tegen een jaar oudere deelnemer uit: Kühner Tim-DE-(1996). Kühner staat momenteel al 113 op de EFC-Ranking. Een haalbare maar moeilijke tegenspeler. Frans was goed gestart maar na de rust verloor Frans zijn spelritme en werd zo verslagen met 15-6.

We mogen toch terugkijken op een meer dan geslaagd tornooi voor Frans SWENNEN, voor de Schermkring Herckenrode en voor de Topsportschool te Gent. Het werkjaar is nog maar vier maanden oud en de eerste EK-selectienorm is al binnen. Met dit resulaat zal Frans SWENNEN momenteel op de 165 plaats in de EFC-Ranking zeker stijgen.