Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Frans Swennen 3e op het Nationaal Tornooi Gulden Klauw te St-Niklaas

Geplaatst 27 sep. 2012 05:37 door schermkring herckenrode
Gouden Klauw 2012
Op zondag 23 september 2012 vond in St-Niklaas het nationaal tornooi Sabel van de Kadetten plaats. In de poules wist Frans alle wedstrijden te winnen en kreeg hij slechts twee tegentreffers te verwerken. Met dit resultaat eindigde hij eerste op de poulelijst.

In de rechtstreekse uitschakeling werd Frans vrijgesteld voor de eertse ronde. In de 16 vocht Frans tegen Bos Mathijs. De wedstrijd werd droog gewonnen met 15/2. Daarna stond Frans tegenover Arthur Baetens, zijn leeftijdsgenoot uit de topsportschool te Gent. Frans won deze wedstrijd vlot met 15/5. In de halve finale moest hij het echter opnemen tegen zijn grote rivaal Ian Dentant. De wedstrijd ging gelijk op tot aan de eerste tien punten maar werd afgesloten met 11/15. Een meer dan verdienstelijk resultaat ! Ian Dentant won ook de finale waardoor werd de uitslag van het tornooi: 1° Ian Dentant, 2° Arne De Ridder 3° Swennen Frans.

Op zaterdag 22 september 2012 had Frans ook deelgenomen als cadet bij het open Junior tornooi Sabel. Ondanks het grote leeftijdsverschil met de andere deelnemers behaalde hij daar een 7de plaats. Zeker niet onverdienstelijk als tweede jaars cadet tussen de junioren.