Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Floretmarathon Parijs 2014

Geplaatst 3 apr. 2014 16:46 door Schermkring Herckenrode   [ 3 apr. 2014 16:46 bijgewerkt ]
Centrale hal, indrukwekkend groot, gigantisch veel schermers en toeschouwers.Op 31 januari, 1 en 2 februari 2014 was Parijs the place to be voor de floretschermers, miniemen en cadetten.
1119 floretschermers en 105 arbiters van over de hele wereld gaven elkaar partij.

Robin Acke trad aan bij de cadetten, Sam ruysseveldt, Bas Hack, Gielis Janssens en Brecht vanquaethoven bij de miniemen.
Trainer Laura had de niet te onderschatten taak om de jongens te coachen tijdens hun wedstrijden.

Het minste wat gezegd kan worden is dat het hele gebeuren indrukwekkend was. Gigantisch.
Robin was de pechvogel van dienst en kwam meteen in een sterk bezette poule terecht en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 213e plaats op 221 schermers. 

Brecht en Gielis hadden net iets meer geluk bij de miniemen en geraakten nipt door de eerste 2 rondes terwijl Bas en Sam hun plaatsen in de volgende rondes zonder probleem verzekerd hadden.
Zaterdag avond werden de eerste uitschakelingsrondes geschermd. Brecht was behoorlijk gewaagd aan zijn tegenstander maar kwam toch net iets te kort. Gielis daarentegen schermde nog een ronde verder vooraleer ook hij gewipt werd terwijl Bas en Sam zich plaatsten voor de volgende dag.
Brecht en Gielis eindigden respectievelijk op plaats 303 en 241 op 429 deelnemers. 

De laatste dag schermde Bas zich naar de 72e plaats en Sam een ronde verder naar de 61e plaats. Gezien de tegenstand geen slecht resultaat.

Speciaal bedankje aan begeleider Vera die voor het vervoer vroeg in de ochtend zorgde en ook voor coach Laura die de langste dagen maakte en met de stres van elke schermer moest weten om te gaan.
Tot slot ook nog een dank u wel voor groep  Jam die ons kosteloos een ruime, fijne wagen voor 8 personen ter beschikking stelde voor ons avontuur in Parijs. 

Het is alvast uitkijken naar de volgende editie.


Klik hier voor een fotoverslag.