Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Eerste wereldbeker voor Sam Ruysseveldt

Geplaatst 19 sep. 2016 12:47 door Nele Schouterden
Sam Ruysseveldt nam op zaterdag 17 september deel aan zijn eerste wereldbeker te Budapest. Als eerste jaar junior behaalde hij 3 overwinningen in de voorronde op 6 wedstrijden. Daarmee selecteerde hij zich voor de uitschakeling waarin hij tegen de oudere en meer ervaren Job De Ruiter uit Nederland uitkwam. Sam verloor na een goede wedstrijd met 10/15 en behaalde een 103de plaats.

Basil Liekens, William Guttermann en Mathieu Nijs trokken naar Neufchâteau voor het nationale circuit cadetten. William toonde veel wilskracht, ondanks pijnlijke achillespezen, maar geraakte niet door de tweede ronde. Basil won in beide voorrondes 2 gevechten en plaatste zich voor de uitschakelingronde waar hij tegen een duidelijk sterkere Fransman Du Pont uitkwam. Basil schermde mooi en liet als miniem heel wat variatie zien. Hij verloor eervol 6/15 en eindigde op de 29ste plaats. Op Mathieu Nijs stond er geen maat en hij won zonder al te veel moeilijkheden de eerste plaats. In de voorronde moest hij geen enkele match prijsgeven. Ook de uitschakelingwedstrijden verliepen vlot. In de finale wist De Belval (FRA) wel enige tegenstand te bieden. Mathieu wint, na Bonn vorig weekend, ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen. In 14 dagen begint Mathieu aan het grotere werk op de eerste selectiewedstrijd voor het EK te Budapest.

Zondag schermden Gielis Janssens en Jo Lambrechts, respectievelijk eerste en derde jaar junior, eveneens in Neufchâteau voor het nationale senioren circuit. Beiden schermers geraakten door de voorronde. Gielis verloor in de 32 tegen Mottiat Lucas terwijl Jo de eerste wedstrijd gemakkelijk won en in de 16 nipt verloor van Lequement, die later 2de werd.


Comments