Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Cloetens vice belgisch kampioen Junioren

Geplaatst 29 okt. 2012 14:57 door Schermkring Herckenrode   [ 30 okt. 2012 14:12 bijgewerkt ]
In Perwez werd dit weekend het Belgisch kampioenschap voor junioren op de drie wapens georganiseerd. Herckenrode was vertegenwoordigd met vier schermers, twee op floret en twee op sabel.

Het mooiste resultaat liet Charlotte Cloetens optekenen bij de sabel dames junioren. De leerlinge van de topsportschool verloor slechts één wedstrijd in de voorronde. In de halve finale won ze in een zeer spannende wedstrijd met 15/14 van haar trainingspartner van de topsportschool, Justine
Hendrickx. In de finale was ze een maatje te klein voor de twee jaar oudere Hanne Cooreman.
Charlotte behaalde de zilveren medaille na mooie finale 10/15.

Eveneens op sabel schermde Frans, 2de jaar cadet, eveneens mee met de junioren. Hij schakelde in de tabel 16 Dieter Ferlin van Parcival uit. In de kwartfinale kwam Frans uit tegen de 5 jaar oudere Nicolas Vander Eecken. Hij verloor deze wedstrijd 10/15 en behaalde een mooie 6 de plaats.

Bij de floret heren schermde de 2de jaar cadet Jo Lambrechts een zeer goede voorronde. In een sterk bezette poule behaalde hij 3 overwinningen. Steven Abrahams, laatste jaar cadet, behaalde 2 overwinningen in de poule. In de tabel 32 kwamen beide clubgenoten tegen elkaar uit. Na een
mooie en spannende wedstrijd waarin Abrahams een heuse remonte maakte won deze laatste 15/13. Jo moest zich tevreden stellen met een 19de plaats. In de tabel 16 komt Steven uit tegen Clément Parmentier. Clément trok aan het langste eind en werd later op de dag Belgisch kampioen. Steven eindigde op de 16de plaats. Trainingspartner Sander Van Gijsel die bij Herckenrode als 2de club is aangesloten en eveneens nog cadet behaalde ten slotte een mooie 8ste plaats.

foto: Luc Gevaert