Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Charlotte Cloetens haalt selectienorm voor EK junioren

Geplaatst 8 nov. 2012 13:13 door Schermkring Herckenrode
Met haar zilveren medaille op zak van het BK junioren en het nodige zelfvertrouwen vertrok Charlotte op 29 oktober naar Minsk voor een voorbereidende stage op de aansluitende wereldbeker junioren te Kiev. De jonge Frans Swennen van Herckenrode, 2de jaar cadet, mocht met zijn selectieminimum voor het EK cadetten op zak ook mee met Charlotte en de andere junioren van de topsportschool te Gent.
“In het begin van de stage was er nog onzekerheid bij de meeste Vlaamse schermers, maar naarmate het einde naderde begonnen we meer en meer te winnen van de buitenlanders. We schermde 2 keer per dag wat zeker een goede wedstrijdvoorbereiding is.” Doet Charlotte haar relaas bij clubtrainster Nele Schouterden.
Je krijgt als Vlaming inderdaad niet elke dag de kans om te schermen tegen de beste jongeren van Georgië, Moldavië, Wit-Rusland en Oekraïne.
De resultaten mogen er dan ook zijn. Charlotte wint als eerste jaar junior maar liefst 4 van de 6 wedstrijden in de voorronde en de andere twee verliest ze nipt. In de tabel 32 komt ze uit tegen Hanne Cooreman, waarvan ze vorige week nog met 10/15 verloor voor de titel van Belgisch kampioen. Charlotte vol vertrouwen won de spannende wedstrijd met 15/14 en behaalde zo haar eerste selectienorm voor het EK junioren. In de tabel 16 was Charlotte kansloos tegen de Russische Ridel Mariya. Cloetens eindigde op een 15de plaats.
Frans Swennen wist geen gevechten te winnen tegen de veel krachtigere junioren. Hij verdedigde zich wel met hand en tand en verloor 3 wedstrijden dan ook maar nipt 4/5, 4/5 en 3/5. Frans was erg tevreden over zijn niveau en voelt dat de aansluiting bij de junioren binnen bereik komt.

Op floret nam Steven Abrahams dit weekend ook deel aan de wereldbeker junioren te Luxemburg. Als cadet wist Steven slechts één wedstrijd te winnen in de poule. Ongeacht een goed wedstrijdniveau van Steven kon hij niet op tegen het geweld en de wedstrijdervaring van de krachtige junioren. Een goede ervaring die duidelijk maakt dat er nog hard gewerkt moet worden.
In Sint-Truiden waren Robin Acke en Eveline Wauters actief op een juniorenontmoeting. Hoewel beiden slechts eerste jaar cadet zijn zetten ze hier mooie prestaties neer. In de kwartfinale kwamen de clubgenoten tegen elkaar uit. Eveline eindigde op een mooie vijfde plaats. Robin won vervolgens ook de halve finale en de finale en kwam als winnaar uit de bus.