Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Brons voor Herckenrode op het Belgische Kampioenschap junioren floret heren

Geplaatst 8 mei 2013 14:09 door Schermkring Herckenrode   [ 8 mei 2013 14:20 bijgewerkt ]
Michiel Vuylsteke, Steven Abrahams en Jo Lambrechts trokken dit weekend met medailleambities naar Gent voor het Belgische Kampioenschap floret heren junioren per ploeg. 


Michiel Vuylsteke, die intussen de jongste telgen van de club in de schermsport les geeft, heeft de laatste weken zijn studies kinesitherapie (2de jaar) even op een lager pitje gezet, om zich voor te bereiden voor deze kampioenschappen. Hij kwam dan ook goed voorbereid met de jongere clubgenoten Steven en Jo aan de start.

Het eerste gevecht won Herckenrode gemakkelijk met 45/24 van Sint-Niklaas. In de halve finale kwamen ze uit tegen de nummer één van de tabel, Embourg. Bij aanvang stond Herckenrode een beetje achter, maar Steven boog het in de 5de relay om naar een 25/23 voorsprong. De jongste telg Jo, schermde echter een minder sterke match en liet de voorsprong terug ontglippen. Michiel volgde met een zeer sterke relay tegen Hankenne en wist de score terug om te buigen. In de laatste twee relays moest Herckenrode echter zijn meerdere erkennen in Embourg en ze verloren de halve finale met 40/45.

Voor de derde plaats schermde Herckenrode tegen Damocles uit Brussel die in de halve finale een nipt verlies met 43/45 cijfers optekende tegen Les trois armes. Het blijft een spannende op en neer gaande strijd tot Jo en Steven na elkaar hun relays duidelijk winnen en daarbij op drie relays 8 punten voorsprong bijeensprokkelen. Michiel en Steven rondden het gevecht af en Herckenrode behaalde met een duidelijke 45/37 score een bronzen medaille.

Dit is het derde succesweekend op rij na het Belgische Kampioenschap senioren waar trainer Marc Pichon zijn titel andermaal verlengde en Steven als cadet een mooie 9de plaats behaalde op een zucht van de kwartfinale. En eerder behaalde schermkring Herckenrode maar liefst 6 titels, 4 zilveren en 2 bronzen medailles op de Limburgse kampioenschappen jeugd.

Nele Schouterden kijkt tevreden terug op het seizoen met de selectie van Steven Abrahams voor het Europese Kampioenschap cadetten en met voor volgend seizoen Jo Lambrechts die klaar staat om Steven hierin op te volgen en Sam Ruysseveldt mee te nemen in zijn kielzog naar internationale wedstrijden.

Meer foto's in het fotoboek.