Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

BK pupillen en miniemen 2017

Geplaatst 29 jan. 2017 12:16 door Nele Schouterden   [ 29 jan. 2017 12:20 bijgewerkt ]

Dit weekend waren er verschillende Herckenrode schermers op wedstrijd. In Rouvroy (Neufchateau) vond het BK pupillen en miniemen plaats.  

Tom Macours en Lukas Van Biesen schermden 3 ronden bij de pupillen floret. Tom gaf het beste van zichzelf en eindigde eerste van zijn 3de poule. Lukas had een goede dag en toonde mooi en standvastig schermen. Hij won in elke ronde 3 gevechten.

Paul Macours en Basil Liekens kwamen zondag aan de beurt bij de miniemen. Voor Paul waren de tegenstanders letterlijk en figuurlijk nog een maatje te groot, maar hij liet zich niet doen en gaf zijn tegenstanders, vooral in de eerste ronde, heel wat weerstand.

Basil bleef geconcentreerd en werkte hard voor elke treffer. Dat leverde hem een 12de plaats op na de rondes. In de tabel 32 gaat het gelijk op tegen Poncelet van thuisclub Neufchateau. Na de minuut coaching kan hij het verschil verrassend snel maken en wint uiteindelijk overtuigend 15/9. In de tabel 16 komt hij uit tegen één van de thuisfavorieten voor de titel Alexandre Léonard. Basil laat zijn beste schermen zien. Hij komt dicht in de buurt, maar moet na een erg mooie wedstrijd met 11/15 cijfers de duimen leggen.

De coach is vooral tevreden over het sportieve gedrag van alle Herckenrode schermers. Iedereen bleef positief en heeft het beste van zichzelf gegeven tot de laatste snik (prik). Proficiat!


Sam Ruysseveldt schermde in Aix en Provence voor een tweede selectienorm voor het WK junioren. Na een sterke voorronde waarin hij 4 gevechten won verloor hij in de tabel 96 7/15 van de Pool Borowiack. Voldoende voor een 2de selectienorm! Sam kan binnen enkele weken zijn plaats voor het WK verzekeren op de wereldbeker te Udine.


BK floret jongens pupillen

  • Lukas Van Biesen 21ste

  • Tom Macours 32ste

BK floret jongens miniemen

  • Basil Liekens 12de

  • Paul Macours 30ste


De volledige resultaten kunnen via deze link gevonden worden.Comments