Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

BK cadetten en junioren te Arlon – 14 en 15 maart 2015

Geplaatst 22 mrt. 2015 11:39 door Nele Schouterden   [ 7 jun. 2015 03:10 bijgewerkt ]

Op zaterdag 14 en zondag 15 maart ging Nele Schouterden in het gezelschap van Geert Ruysseveldt en zoon Sam een weekendje naar Arlon. Daar werd het Belgische Kampioenschap cadetten en junioren gehouden. Sam en Nele traden beide dagen aan respectievelijk als schermer en scheidsrechter en Geert zorgde voor de logistiek. Het werd een aangenaam weekend met goede resultaten voor de Herckenrode schermers.

Op zaterdag eindigde Marjolein als miniem bij de cadetten meisjes op een mooie 10de plaats, binnen de eerste helft van het deelnemersveld.

Bij de jongens cadetten kwamen 40 deelnemers aan de start. Sam Ruysseveldt behield de hele dag een goed niveau. Hij moest, na een sterke voorronde en 2 gemakkelijke uitschakelingswedstrijden, uiteindelijk de duimen leggen voor trainingsgenoot Hugo Frères uit Embourg. Sam eindigde op de 6deplaats. Bas Hack, hoewel gekwetst wist zich voor de tabel 16 te plaatsen en eindigde 12de. Gielis Janssens en Robin Acke verloren na de ronden beiden nipt met 14/15 cijfers om naar de achte finales te gaan. Brecht Vanquathoven bezeerde zich in de voorronde. In de uitschakelingswedstrijd moest hij het opnemen tegen clubgenoot Sam Ruysseveldt. Brecht eindigde op de 27ste plaats.

Zondag vervoegde Jo Lambrechts op floret en Frans Swennen op sabel team Herckenrode. Sam was goed gerecupereerd van zaterdag en hield het niveau ook zondag vast. Als cadet behaalde hij een mooie 12de plaats. Jo maakte in de uitschakeling een sterke achterstand goed tegen Stef Van Campenhout en won met 15/12, waarna hij verloor tegen Miguel Navas – de latere Belgische Kampioen – en op een 7de plaats eindigde.

Frans Swennen schermde een sterke poule en nam de eerste plaats op de tableau in. De eerste uitschakelingswedstrijd in de tabel 16 verliest hij echter tegen de Belgisch kampioen cadetten, Charles Hankenne. Frans eindigt op een teleurstellende 9de plaats.

De volledige resultaten vind je hier terug.
Comments