Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Belgisch kampioenschap pupillen en miniemen 2019

Geplaatst 27 jan. 2019 12:05 door Schermkring Herckenrode
Het weekend van 26 en 27 januari trokken Thomas Waterlot, Robbe Leën, Tom Macours en Simon Raskin naar Libramont. Hier werd het Belgische kampioenschap voor pupillen en miniemen gehouden.

De pupillen Thomas en Robbe schermden zaterdag. Ze schermden twee poules en daarna een poule op sterkte. Thomas en Robbe begonnen allebei vol goede moed aan hun poule. Robbe schermde zuiver en kon in zijn eerste poule 3 gevechten winnen. In de tweede ronde bleef Robbe goed schermen zo verloor hij nipt twee gevechten met 3-4 en kon hij één gevecht winnen. Op deze manier eindigde Robbe voorlopig op de  17de plaats. Hierdoor kwam Robbe in de middelste poule terecht. In deze poule kon Robbe 4 gevechten winnen. Zo eindigde Robbe uiteindelijk op een 12de plaats.
Als eerstejaars pupil kon Thomas in de eerste poule 2 gevechten winnen. Thomas kon veel ervaring opdoen in de tweede poule en kon 1 gevecht winnen. Zo kwam hij voorlopig op de twintigste plaats. Thomas schermde goed in de derde poule. Hier kon hij vier gevechten winnen. Als gevolg steeg Thomas twee plaatsen en eindigde op een achttiende plaats. 

Zondag was het de beurt aan Simon en Tom. Zij schermden geen drie poules maar een poule en daarna een tableau. In de poule kon Tom 1 gevecht winnen. Zo stond hij 28ste na de ronde. In de tableau 32 moest Tom het opnemen tegen Emiel Digneffe (Schermkring Skirmjan). Voor Tom was Emiel een maatje te groot. Hij verloor deze uitschakelingsmatch en bleef zo op de 28ste plaats staan. Simon schermde een sterke poule en kon 3 gevechten winnen. Zo stond hij 16de na de poule. In de tableau 32 schermde Simon tegen Emile Greene (Ce la Woluwe). Simon schermde goed maar wist geen oplossing te vinden voor Emile. Ook Simon verloor zijn uitschakelingsmatch en eindigde 18de. 
Thomas in actie.

Een mooie aanval van Robbe.


Comments