Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Amber Croes wint de Jeugdcup Maître Verboven

Geplaatst 14 nov. 2016 13:41 door Nele Schouterden   [ 14 nov. 2016 13:46 bijgewerkt ]
Op 12 en 13 november organiseerde Schermkring Herckenrode de Jeugdcup Maître Verboven, een jaarlijks terugkerend evenement ter nagedachtenis van de Maître van Schermkring Herckenrode onder wie de club gloriejaren mocht beleven.

Amber Croes ging voor de eigen club met de felbegeerde prijs bij de pupillen meisjes (U12) aan de haal. Amber liet de hele dag geen enkele steek vallen en wist in de finale met duidelijke 8-4 cijfers van Reinbold Blanche (CE Bessemans) te winnen. Muka Jacobs en Janne Waterlot, die vorig jaar de wapens opnamen, hebben heel wat minder schermervaring dan Amber. Ze schermden zich goed door de ronden om vervolgens te verliezen in de uitschakeling. Ze eindigden respectievelijk op de 9de en 10de plaats.

Lukas Van Biesen was de enige pupil van Herckenrode bij de jongens. Hij schermde, ondanks mindere voorrondes, goed in de uitschakeling. Hij won de eerste wedstrijd na een harde strijd 8/7 van Merlijn Vercruysse (SC Parcival) om vervolgens in een even spannende wedstrijd nipt de duimen te leggen tegen Lars Toch (Michielsgilde) 7/8. Lukas eindigde 15de.

Zaterdag schermden de jongste snaken van de club, Thomas Waterlot en Robbe Leën bij de poussins. Beide schermers toonde een mooie vechtmentaliteit en bewogen goed en agressief over de piste. Ze konden weer heel wat ervaring opdoen en eindigden respectievelijk op de 14de en 16de plaats. Binnen enkele jaren zullen deze jongens nog van zich laten horen.

Bij de miniemen floret (U14) traden Emiel Lambrechts en Basil Liekens aan. Basil schermde sterk in de rondes en kwam in de uitschakeling tegen clubgenoot Emiel uit. Hierin toonde de meer ervaren Basil zich het sterkst. In de tabel 16 schermde Basil tegen Sem Genbrugge (Omnisword). Basil schermde een mooie en sterke wedstrijd, maar een aantal missers in de aanval deden de wedstrijd in zijn nadeel uitdraaien. Met nipt verlies van 9/10 bleef Basil, die een podium ambieerde, ontgoocheld achter.

Bij de Borrelmanneke schermde op zaterdag Gielis Janssens voor Schermkring Herckenrode. Gielis schermde wisselvallig en kon zijn niveau niet handhaven wat hem al in de eerste uitschakeling zuur opbrak. Hij verloor nipt met 14/15 van Yorick Vandam (SC Parcival) en eindigde slechts op de 9de plaats.

Op zondag schermde ten slotte nieuwkomer op degen Adrien De Groote een sterke wedstrijd. Adrien heeft een rijk verleden als floretschermer en dochtertje Alice zorgde ervoor dat hijzelf ook weer de wapens opnam. Hij schermde zijn eerste degenwedstrijd en eindigde net naast het podium. Hoewel ontgoocheld, mag Adrien best fier zijn met zijn 5de plaats op het Borrelmanneke. De jongere mannen Wim Trekels en Jorn Geutjens mogen zeker ook tevreden zijn met hun prestaties. Wim eindigde 12de en Jorn 21ste.

De organisatie verliep zoals gewoonlijk erg vlot en professioneel. Schermkring Herckenrode is fier op haar schermers en vrijwilligers. Het resultaat mag er zijn.

Amber Croes wint Jeugdcup Maître Verboven


De poussins op de Jeugdcup Maître Verboven met Robbe en Thomas

Adrien De Groote (links vooraan) 5de op Borrelmanneke degen

De gegeerde trofee made by Denise Goovaerts

Comments