Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Abrahams schittert op selectiewedstrijd te München

Geplaatst 16 okt. 2012 13:36 door schermkring herckenrode   [ 15 feb. 2013 08:48 bijgewerkt door Schermkring Herckenrode ]
De tweede selectiewedstrijd voor het Europese kampioenschap schermen werd dit weekend georganiseerd in München. Herckenrode trok onder leiding van Nele Schouterden met vijf Vlaamse schermers naar daar. De Waalse delegatie telde het dubbel aantal schermers. 

De twee miniemen, Sam Ruysseveldt en Bas Hack, voor wie het de eerste selectiewedstrijd betrof, lieten zich niet kennen. Sam behaalde in de eerste ronde 3 overwinningen en Bas 2. In de tweede ronde behaalde beide schermers 2 overwinningen en selecteerden ze zich voor de tabel 128 die de 2de dag geschermd werd.

Jo Lambrechts en Steven Abrahams namen een blits start. Beiden wonnen al hun gevechten in de eerste ronde. Steven kreeg zelfs slechts één tegenstreffer waarmee hij op de voorlopige eerste plaats kwam te staan. Hij wist dit in de 2de ronde door te trekken waardoor hij de tweede wedstrijddag vanop de eerste plaats vertrok. Jo deed een mindere tweede ronde waarin hij 2 overwinningen behaalde. Sander Van Gijsel zit, na een tegenvallende seizoenstart, in een stijgende vormcurve. Hij won respectievelijk 5 en 3 gevechten in de voorronden.

In de tabel 128 moesten Sam en Bas hun meerdere erkennen in hun drie jaar oudere en meer ervaren tegenstanders. Ze behaalde respectievelijk een mooie 94ste en 115de op 185 deelnemers.

Jo komt in de tabel 128 tegen de sterke Hohorst Philip. Na een sterke  match neemt Hohorst in de derde manche een sterke tactische beslissing waardoor hij 4 punten na elkaar scoort en 13/14 voor komt te staan. Jo weet antwoord te geven op de tactische verandering, maar de scheidsrechter interpreteert het laatste punt verkeerd waardoor het 13/15 wordt i.p.v. 14/14. Lambrechts out. Een erg zware dobber met een scheidsrechterdwaling die daarmee over winst en verlies beslist.

Sander won in de tabel 128 met 15/7 van Schnabel. In de tabel 64 verloor hij nipt met 11/13 van Dinse. Van Gijsel eindigt hiermee op een 48ste plaats. Hij behaalt hiermee zijn eerste selectienorm voor het Europese kampioenschap.

Steven toont dezelfde vorm als de eerste dag. Hij laat zijn tegenstanders in de tabel 128 en 64 weinig kans. Ook in de tabel 32 wint hij met duidelijke 15/8 cijfers van Lehmicke. De tabel 16 belooft zwaar te worden met een solide en explosieve Meinert. Na de eerste manche leidt Abrahams met 9/4 het gevecht. De scheidsrechter laat dan een aantal steken vallen na de minuut rust waardoor Meinert terug in het spel komt. Steven staat echter zo sterk dat hij hierop een duidelijk antwoord geeft en geen discussiemogelijkheid aan de scheidsrechter toe laat. Hij wint met 15/12. In de  tabel 8 komt hij tegen de enige Belg die nog in het circuit is, Robin Bouttefeux. Ook hier houdt hij de match in de hand en wint hij 15/11. In de halve finale is Veitenheimer, de latere winnaar, duidelijk een maat te sterk voor Abrahams. De zware verliescijfers 3/15 brengen hem echter niet van zijn stuk. Steven Abrahams toonde zich zeer competitief en vocht al zijn matchen met volle overgave. Met deze 3de plaats heeft hij zijn eerste selectienorm zeker te pakken en komt hij op de eerste plaats van de Nationale ranglijst te staan. Volledige uitslag: