Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

9-3-2013 Gembloux ontgoocheling en vreugde

Geplaatst 2 apr. 2013 12:46 door Schermkring Herckenrode
Twee heren miniemen floret van Schermkring Herckenrode kruisten de wapens op de wedstrijd in Gembloux.
Met 18 deelnemers was dit niet echt de grootste wedstrijd maar een aantal namen van de deelnemers kon je ook terug vinden in het eerste deel van de rangschikking van het BK. 

Het was zeker niet makkelijk voor Gielis Janssen en Brecht Vanquaethoven die in de poules vaak de duimen moesten leggen voor hun tegenstander.
Het mag gezegd dat Gielis het in de beide poules beter deed dan Brecht die het niet steeds eens was met de scheidsrechter waardoor de focus niet altijd op het spel lag.

In de tableau 16 was Brecht het eerst aan de beurt en hield dit keer het hoofd koel en de focus telkens op het volgende punt. Een belangrijk voordeel zo bleek want zijn tegenstander kon elk puntenverlies minder goed absorberen en was naar het einde van de wedstrijd erg opgejaagd waardoor Brecht de wedstrijd kon afmaken met 13-15 

In tegenstelling tot Brechts vreugde kreeg Gielis echter een grote ontgoocheling te verwerken nadat hij zijn wedstrijd verloor tegen een alerte Lavas die later 2e zou worden in de eindrangschikking.

Ook Brecht moest in zijn volgende wedstrijd het onderspit delven tegen de jonge Dupont en werd 8e. Dupont won de finale tegen Lavas en werd zo eindwinnaar.


Comments