Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

7 jonge schermers starten hun schermseizoen op de LSB/VSB te Leopoldsburg

Geplaatst 25 sep. 2016 11:57 door Nele Schouterden
Op zondag 25 september schermden maar liefst 7 Herckenrode schermers hun eerste wedstrijd van het seizoen 16-17 op de LSB/VSB-beker te Leopoldsburg.
Bij de poussins schermden onze jongste Thomas Waterlot samen met Robbe Leën in de poules. Ze deden het beiden goed en Robbe plaatst zich voorlopig eerste op het LSB-klassement.
Bij de pupillen meisjes schermden Muka Jacobs en Janne Waterlot. Muka bleef ondanks een moeilijke start heel positief. Ze schermde steeds agressiever en wist in de tweede ronde 2 gevechten te winnen. Janne vloog er meteen in en verloor in de finale poule enkel haar laatste gevecht. Janne staat in de tussenstand knap 2de.
Lukas Van Biesen en Tom Marcours schermden op hun best bij de pupillen jongens. Lukas was tevreden met zijn 2de ronde waarin hij alles won, terwijl Tom zich als eerste jaar pupil al bij de voorlopige top 3 plaatste.
Ten slotte schermde Paul Macours goed bij de miniemen. Hij won verschillende wedstrijden in de tweede ronde en eindigde 9de.
Het was slechts de eerste manche van het regelmatigheidscriterium, maar de schermers hebben hun start alvast niet gemist. Vooral de goede sfeer binnen het team maakt het leuk en iedereen genoot van een dagje sporten onder vrienden. We werken intussen hard verder om de goede resultaten later op het seizoen te bestendigen en verder te verbeteren. Komaan Herckenrode!Comments