Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

3x top 8 voor Herckenrode

Geplaatst 22 sep. 2015 00:25 door Nele Schouterden

Dit weekend daalden 6 Limburgers af naar Neufchâteau voor de nationale circuit wedstrijd voor cadetten en senioren.

Zaterdag schermden Arthur Wils, Mathieu Nijs (Skirmjan) en William Guttermann (Herckenrode) als miniemen mee met de cadetten. Ook Gielis Janssens en Sam Ruysseveldt waren van de partij om hun ranking te verstevigen. Arthur en William geraakten niet tot de uitschakeling. Mathieu wist zich wel te plaatsen, maar werd in de tabel 16 uitgeschakeld door trainingspartner Gielis Janssens 13/15. In de kwartfinale was latere winnaar Basil Fauconnier (Charleroi) te sterk voor Gielis. Sam schermde vlot naar de kwartfinale waar hij nipt de duimen moest leggen tegen eveneens trainingspartner Hugo Frères (Embourg). Na een mooie eerste wedstrijdperiode die Sam duidelijk in de hand nam, stond hij 13/10 voor. Na de rust wist Hugo op zeer korte tijd 5 treffers te zetten en de winst alsnog naar zich toe te trekken.


Zondag waren naast Gielis en Sam ook Jo Lambrechts van de partij. Het was een sterk 35 koppig deelnemersveld met veel internationale anciens en een aantal Fransen. Sam had het een zware poule, maar wist zich te plaatsen voor de uitschakeling, net als Gielis die zijn sterke vorm van zaterdag verder zette. Jo wist na een minder sterke start toch als eerste te eindigen van zijn ronde. In de uitschakeling waren beide cadetten onvoldoende overtuigd van hun kunnen ten aanzien van hun meer ervaren tegenstanders en verloren zowel Gielis als Sam in de tabel 32. Jo wist zijn niveau de hele wedstrijd te behouden. In de tabel 12 kwam hij net te kort tegen Thimothy Navas (Les 3 armes), maar via de herkansing kwam hij terug om in de kwartfinale tegen de oudere broer Miguel Navas te schermen. De latere winnaar was een maat te groot voor Jo. Hij moest met 7/15 cijfers zijn meerdere erkennen.


Geen podia, maar 3x top 8 met verschillende wedstrijden van goed niveau maakten dit weekend voor Schermkring Herckenrode een ideale voorbereiding voor de komende selectiewedstrijden. Zo vertrekt Jo volgend weekend naar de wereldbeker junioren te Gyor en gaan Sam en Gielis het weekend nadien naar het Europees circuitwedstrijd te Manchester.


Comments