Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Zilver voor Herckenrode

Geplaatst 9 okt. 2012 14:02 door schermkring herckenrode


Terwijl de cadetten de Belgische en Limburgse kleuren verdedigde in Budapest op het eerste selectietornooi voor het Europese kampioenschap, trokken de miniemen naar Arlon voor een ploegenwedstrijd. Herckenrode stelde 2 ploegen op. De tweedejaars miniemen Sam Ruysseveldt, Bas Hack en Gielis Janssens behaalde een mooie tweede plaats. Slechts in het laatste gevecht van de finale ging de winst naar Charleroi. De eerstejaars miniemen, Brecht Vanquathoven en Wout Sauters vormden samen met de pupil Arthur Coenen de tweede ploeg van Herckenrode. Voor hen was het een leerrijke ervaring die eindigde op de 6de plaats. 

Bij de degen miniemen wist Brent Potters een verdienstelijke zesde plaats te behalen.

In Budapest zat het Jo Lambrechts en Steven Abrahams minder mee. Jo moest het doen met een poule slechts 4 tegenstanders waarin hij maar één gevecht wist te winnen. Steven, recupererend van een stevige verkoudheid en griep, liet een wisselende vorm optekenen. Hij behaalde in de voorronde twee overwinningen op vijf matchen. De jongens zullen zich moeten herpakken om volgend weekend er sterk te staan op de tweede selectiewedstrijd te München.

Ook Frans Swennen, topsportschoolleerling sabel, nam deel aan zijn eerste selectiewedstrijd van het seizoen. Hij behaalde een 90ste plaats op 178 deelnemers.

Op de VSB beker te Turnhout wist het jong geweld van Herckenrode ook mooie prestaties neer te zetten. Ze traden op zondag met maar liefst 9 jongeren aan op dit regelmatigheidscriterium.
VSB Turnhout (zondag 7 oktober 2012) Gedeeltelijke resultaten.
Zondag 7 oktober vonden heel wat Vlaamse schermers hun weg naar de VSB ontmoeting in Turnhout. Er hing een rustige en ontspannen sfeer.
Er waren echter slechts 2 schermsters bij de miniemen floret maar dit werd opgelost door één groep van 8 te maken samen met de dames cadetten.
Eveline Wouters werd 4e en Annemaine Swennen, de jongste deelnemer in die groep werd 7e en liet bijgevolg nog een cadet achter zich.

Bij de pupillen floret was er een gemengde groep met 11 deelnemers waarvan 5 Limburgers die hun stempel drukten op de wedstrijden.
Voor schermkring Herckenrode werden volgende plaatsen behaald. Marjolein Wauters 2e, Arthur Coenen 4e en Siham El Asri 9e.
Mathieu Nijs en Arthur Wils, beiden van Skirmjan, werden respectievelijk eerste en derde.

Wie nog andere resultaten heeft mag deze me zeker doorsturen op sk.herckenrode@gmail.com