Nieuws‎ > ‎Schermnieuws‎ > ‎

Herckenrode behaalt bij de floret cadetten 3de podium op evenveel wedstrijden

Geplaatst 30 sep. 2012 14:07 door schermkring herckenrode
Vorig weekend (29/9/2012) vertrok Nele Schouterden met maar liefst 7 van haar floret cadetten naar de wedstrijd te Moers. Deze wedstrijd is selectief voor Nord Rhein en daarbij een goede voorbereiding op de komende selectiewedstrijden voor het Europese Kampioenschap. 

Steven Abrahams en Jo Lambrechts, de cadetten met internationale ervaring, namen de jongere cadetten en miniemen op sleeptouw en toonden hoe het moest. In de voorronde wonnen beide schermers al hun wedstrijden waardoor ze vrij stonden voor de tabel van 64. Jo kreeg in de tabel 32 een sterke tegenstander, maar wist een 11/14 achterstand om te buigen in een 15/14 winst. In de tabel 16 ging hij gemakkelijk over zijn Duitse tegenstander. 
Steven had weinig moeite in de tabel 64 en bleek ook sterker tegen een lastige Nederlandse tegenstander. In de kwartfinale kwamen de clubgenoten tegen elkaar uit. Jo won van Steven en verzekerde zich daarmee met zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Steven behaalde een mooie 6de plaats. In de halve finale wist Jo net niet de overhand te houden op Kraft Alexander van Neuss. Jo bewijst echter dat hij als 2 de jaar cadet klaar is voor het grotere werk volgend weekend in Budapest. De uiteindelijke overwinning van de wedstrijd gaat naar de Belg Maronet Alexis uit Charleroi.

De eerste jaar cadetten van schermkring Herckenrode, Bram Vanwijck en Robin Acke, wisten beide 3 overwinningen te behalen in de voorronde. In de tabel 64 verliezen ze beide hun gevecht.

De miniemen, die hun eerste ervaring op internationaal vlak bij de cadetten maken, doen het zeker ook niet slecht. Gielis Janssens behaalde één overwinning in de voorronde, Bas Hack wist er twee te behalen en Sam Ruysseveldt behaalde 3 overwinningen in de voorronde. Iedereen kon schermen in de tabel 64, maar enkel Bas Hack wist door te stoten naar de tabel 32. 

Eindresultaat – 58 deelnemers

Jo Lambrechts – 3de
Steven Abrahams – 6de
Bas Hack – 28ste
Sam Ruysseveldt – 33ste
Robin Acke – 35ste
Bram Vanwijck – 36ste
Gielis Janssens – 53ste

een impressie van het hele weekend kan je vinden bij de fotoboeken of volg deze link