Nieuws‎ > ‎

Schermnieuws


Veiligheidsregels en de lijnen

Geplaatst 7 apr. 2020 09:29 door Nele Schouterden   [ 7 apr. 2020 09:31 bijgewerkt ]

De laatste kennisfiches voordat we volgende week de kennistest voor het gele wapenschild doorsturen.
Welke handhouding in welke lijn? Breng het kommetje "soep(inatie)" zonder morsen naar je oma 😜 (maar nu even niet).


Vette fitte oefeningen: touwtjespringen

Geplaatst 2 apr. 2020 12:31 door Nele Schouterden   [ 2 apr. 2020 12:32 bijgewerkt ]

Volgende bewegingsuitdaging touwtjespringen. Met de vette fitte oefeningen van Roger heb je er zeker zin in.😅

Touwtjespringen


Handhoudingen en gebaren van de scheidsrechter

Geplaatst 28 mrt. 2020 12:50 door Nele Schouterden

Handhouding sixte (6), quarte (4) en tierce (3). Herken je ze? En het kleine verschil tussen sixte en tierce? En wat met deze gebaren van de scheidsrechter? Wees klaar voor de kennistest van het gele wapenschild.


Coin Challenge

Geplaatst 25 mrt. 2020 07:27 door Schermkring Herckenrode

Klaar voor de volgende uitdaging? 

Deze keer dagen we jullie uit voor de Coinchallenge. Deze uitdaging bestaat al een paar jaar en werd gedaan door bekende schermers. In het filmpje zie je Race Imboden en Alexander Massialas twee Amerikaanse schermers. Ze proberen in drie keer zoveel mogelijk de euromunt te raken.


Wat is de bedoeling?

1. Je zet een muntstuk rechtop op een paal ev. met kauwgom,. wasknijper, ...
2. Je probeert het muntstuk in zo weining mogelijk ker en met een uitval te raken.
3. Stuur een filmpje van het resultaat door naar Nele of Gielis

Veel succes!

Toiletpaperchallenge

Geplaatst 19 mrt. 2020 03:35 door Schermkring Herckenrode

Tijd voor de volgende uitdaging: de toiletpapierchallenge. De bedoeling is om met je wapen een rol wc-papier te vangen. Veel succes! Je mag de pogingen en resultaten altijd doorsturen naar Nele of Gielis. ;) 

Als je de video's niet krijgt afgespeeld helpt het om ze te vergroten normaal gezien kan je ze dan zonder problemen kijken.
Succes!Blijf slim thuis, leer wat over je schermsport

Geplaatst 18 mrt. 2020 11:58 door Nele Schouterden   [ 18 mrt. 2020 12:00 bijgewerkt ]

Naast tips om fysiek actief te blijven maken we ook gebruik van de extra tijd die vrijkomt om wat kennis mee te geven over je schermsport. We geven enkele kennisfiches en zullen vervolgens de kennis testen aan de hand van enkele bevragingen. Dit kadert allemaal binnen het gradensysteem waarmee de club al enkele seizoen werkt.
Dus bestuderen maar. Moesten er vragen zijn, stel ze dan aan Nele of Gielis via mail, FB of Instagram.
Succes!Blijf fit thuis, doe de zonnegroet

Geplaatst 15 mrt. 2020 12:23 door Nele Schouterden   [ 15 mrt. 2020 12:25 bijgewerkt ]

Het is niet omdat we geen training kunnen geven, dat jullie niets meer moeten doen hé. Ik verwacht allemaal fitte schermers in de schermzaal te zien na het Paasverlof. Daarom geven we regelmatig wat oefenstof. Volg ons dus zeker en laat ons weten hoe het lukt.

We starten met wat Yoga om de lenigheid en vormspanning te houden. Hierbij de zonnegroet die we enkele keren samen deden.

Elke ochtend 3 tot 6 keer deze oefenreeks en je voelt je herboren.

Lopke Gelissen maakt kennis met Franse juniorencircuit

Geplaatst 17 nov. 2019 08:43 door Nele Schouterden   [ 17 nov. 2019 08:45 bijgewerkt ]

Lopke schermde op 17 november, als eerste jaar cadet, bij de junioren in het Franse Hénin-Beaumont. Ze komt dames tegen die tot 6 jaar ouder zijn dan haar, maar daarvan was Lopke niet onder de indruk. In een sterke poule eiste ze haar plaats op. Haar schermniveau steeg doorheen de poule om in de laatste wedstrijden 2 overwinningen te behalen. Dat bleek voldoende om nog een uitschakelingsmatch te mogen schermen. In de uitschakeling was de tegenstandster een paar maten te groot (letterlijk en figuurlijk). Lopke eindigde op de 85ste plaats op 105 deelneemsters.
Een hele ervaring rijker en heel wat geleerd. Op naar de volgende uitdaging...


Herckenrodepodium op Borrelmanneke

Geplaatst 17 nov. 2019 08:21 door Nele Schouterden   [ 17 nov. 2019 08:24 bijgewerkt ]

Schermkring Herckenrode organiseerde op 9 en 10 november naar jaarlijkse gewoonte de Jeugdcup Maître Verboven en het Borrelmanneke. 
Gielis Janssens, Basil Liekens, Lopke Gelissen en Louis Mees schermde voor de club op het Borrelmanneke floret. Lopke stond als enige meisje, en dan nog bij de jongste van alle deelnemers, meer dan haar manneke. Ze haalde een bronzen medaille. De finale werd geschermd tussen beide thuisschermers Basil en Gielis. Het was een mooie finale die door Gielis met overtuigende 15/8 cijfers gewonnen werd.

Zondag strandde Adrien De Groote met een 5de plaats net naast het podium op het Borrelmanneke degen.

Op de Jeugdcup Maître Verboven deden de jonge Herckenrodeschermers het niet slecht.
Bij de U12 schermen maar liefst 6 clubschermers mee. Martijn Jans behaalde brons, Thomas Waterlot 5de, Daan Poelmans 17de, Gabriel Paletta 19de, Josse Rymen 21ste en Stef Geurts 23ste. Vincent Jans eindigde 9de bij de U10.
Bij de U14 eindigde Brent Verschoren 10de, broer Mats 13de, Viktor Nijssen 21ste en Robbe Leën 23ste.

Het betrof zeker een succesvolle editie wat het aantal deelnemers en de organisatie betrof. Met dank aan de technische directie, de bestuurders, vrijwilligers, scheidsrechters en supporters.


Sparkassen-cup Moers 2019

Geplaatst 2 nov. 2019 12:08 door Schermkring Herckenrode

Zaterdag 2 november vertrok Lopke Gelissen op wedstrijd. Hier nam ze deel aan de Sparkassen-cup in Moers bij de cadetten. 
Lopke schermde in haar poule niet slecht. Toch kon ze maar 2 gevechten winnen. De ene keer won ze met 5-0 de andere keer met 5-2. Lopke verloor verder 4 gevechten. Hierdoor eindigde ze na de poules 73ste. In de tableau 128 moest Lopke tegen Francesca Grindle (SV Numburg). Francesca stond toen 56ste. Alleen naar de ranking gekeken leek het of Lopke ging verliezen. Daarbij kwam nog eens dat Lopke 5-0 tegen haar had verloren. Maar Lopke schermde sterk en kon de uitschakelingsmatch winnen met 15-14. Na deze uitschakelingsmatch stond in de tableau 64 nog een moeilijkere opdracht te wachten. Lopke moest tegen de 9de op de ranglijst schermen. Dit was de Duitse Angelina-Noelle Krause (FSC Cottbus). Ze begon goed aan deze match en kwam zelfs op voorsprong tot 7-4. Maar toen blesseerde Angelina-Noelle aan haar linkerbeen. Deze wedstrijd is voor Duitse schermers een onderdeel van de kwalificaties voor buitenlandse toernooien dus schermde de Duitse Angelina-Noelle verder. Nu was ze wel veel minder beweeglijk dit maakte dat Lopke minder haar spel kon spelen. Zo verloor Lopke met 10-15. Uiteindelijk werd Lopke 60ste.

De volledige resultaten: Sparkassen-cup Moers

1-10 of 115