Nieuws‎ > ‎

Schermnieuws


Team Herckenrode 4de op BK U20 per ploeg

Geplaatst 30 apr. 2018 04:54 door Nele Schouterden

Team Herckenrode met Gielis Janssens, Mathieu Nijs en Basil Liekens werd 4de op het BK junioren. Als jongste ploeg schermden ze goed tegen de meer ervaren schermers. Goed gedaan mannen, volgend jaar pakken we de medaille!


Thomas en Simon Limburgs Kampioen!

Geplaatst 30 apr. 2018 04:52 door Nele Schouterden

Schermkring Herckenrode telt voor het seizoen 2017-2018 2 Limburgse Kampioenen en 4 medaillewinnaars! Proficiat Thomas, Simon, Amber, Tom, Brent & Paul.


WK cadetten Verona

Geplaatst 30 apr. 2018 04:47 door Nele Schouterden

Mathieu Nijs eindigt op een mooie 20ste plaats op het WK cadetten te Verona! In de voorronde wint Mathieu alles. Hij staat dan met een 12de plaats vrij voor de tabel 128. In de 64 wint hij 15/11 van Hssine (TUR). In de 32 verliest Mathieu 5/15 van de, voor vandaag, sterkere Fransman Spichiger.
Proficiat Mathieu en coach Mathias Huybens!

Mathieu Nijs Belgisch Kampioen

Geplaatst 30 apr. 2018 03:59 door Nele Schouterden   [ 30 apr. 2018 04:45 bijgewerkt ]

Mathieu Nijs Belgisch kampioen floret heren cadetten!
Mathieu kende geen enkel probleem op het BK cadetten. Hij won alle wedstrijden vlot en werd door geen enkele tegenstander aan het twijfelen gebracht. Ook Basil Liekens deed het goed. Basil eindigde als eerste jaar cadet op een mooie 15de plaats.
Op het BK junioren greep Mathieu Nijs net naast de medailles en Gielis Janssens eindigde 12de.

EK cadetten Sotchi

Geplaatst 30 apr. 2018 03:50 door Nele Schouterden   [ 30 apr. 2018 03:52 bijgewerkt ]

Mathieu Nijs eindigt op de 49ste plaats. Een middelmatige voorronde (2V/4D). In de T64 schermt Mathieu een schitterende wedstrijd tegen een sterke Pool. Hij verliest nipt 14/15. We moeten Mathieu nog wat meer tot een "killer" op de piste maken. "Eye of the tiger" is alvast een must als opwarmingsmuziek (dixit Arno & Stan).

SK Herckenrode organiseert succesvol BK U12/U14

Geplaatst 29 jan. 2018 05:36 door Nele Schouterden

De club heeft heel wat ervaring als wedstrijdorganisator en dat kon men zien. Het BK verliep vlekkeloos. Een sterk team met kennis en een uitgebreid vrijwilligersteam zorgden voor een fijne wedstrijdbeleving voor iedereen.


Mathieu Nijs haalt WK-selectie

Geplaatst 29 jan. 2018 05:33 door Nele Schouterden   [ 29 jan. 2018 05:34 bijgewerkt ]

In Bratislava bevestigt Mathieu na de EK-selectie veilig gesteld te hebben nu ook de WK selectie. Met een mooie 21ste plaats weet hij als 2de jaar cadet te overtuigen. In de voorronde verloor Mathieu slechts 1 wedstrijd op 6. Vrijgesteld van de tabel 256, schermt hij zich vlot door de 128 met 15/7 winst tegen Stadlbauer. In de tabel 64 moet hij een achterstand goed maken tegen de sterke Braun. Mathieu schermt een sterke wedstrijd en wint 15/12. In de 32 komt hij Mexicaan Kunz Malagamba tegen. Hij mist de start van de wedstrijd en kan dit niet meer goedmaken. Ondanks een mooi eindresultaat blijft een beetje wrang gevoel achter gezien er misschien meer in gezeten had.

Basil Liekens tekent dan weer een mooi resultaat op in München. Basil schermt zich met telkens 2 winstmatchen door beide voorrondes. In de tabel 128 is hij een maatje te klein voor Leyendecker. Basil verliest 6/15 na een mooie wedstrijd waarin hij tot het einde het beste van zichzelf liet zien. Basil eindigt op een verdienstelijke 91ste plaats.

In Rome kan Mathieu de sterke wedstrijd van Bratislava niet herhalen. Na een goede ronde met 3 overwinningen verliest hij zijn eerste uitschakeling in de tabel 128 met 11/15 van Darde Lucas uit Frankrijk. Mathieu eindigt 93ste.


Winst voor Mathieu Nijs in Gembloux

Geplaatst 20 nov. 2017 01:50 door Nele Schouterden

We vertrokken met maar liefst 7 schermers, 2 scheidsrechters, een coach en 4 supporters van Schermkring Herckenrode naar Gembloux. Er werd veel geschermd en gearbitreerd. Gielis Janssens en Sam Ruysseveldt kregen een positieve evaluatie als scheidsrechter. De pupillen Mats, Brent en Tom schermden per ploeg. Ze mochten maar liefst tegen 5 ploegen schermen en eindigden uiteindelijk 5de. 
Lena schermde bij de miniemen meisjes en deed positieve wedstrijdervaring op. Ze verloor in de uitschakeling met 9/15 en eindigde bij de eerste 16.
Bij de cadetten traden Basil, William en Mathieu aan. Alle drie gingen ze op zoek naar een betere vorm. Elk van de drie schermers ziet hun schermen verbeteren tijdens het toernooi. Basil en William verliezen hun eerste uitschakelingswedstrijd, maar Mathieu krijgt meer kansen om de vorm te verbeteren en sluit uiteindelijk de wedstrijd in Gembloux af met winst in de finale!
Op zondag keert Gielis terug naar Gembloux om zelf te schermen bij de senioren. In een klein maar sterk deelnemersveld wint hij 5 wedstrijden in de voorronden om vervolgens de uitschakeling in de kwartfinale te verliezen van Jeffrey Delattre.

 


Dit is nog maar het begin

Geplaatst 18 okt. 2017 12:45 door Nele Schouterden

Mathieu Nijs uit Heers heeft tickets voor EK en WK kadetten al bijna op zak


Floretschermer Mathieu Nijs (15) uit Heers heeft op het Europese circuit in Manchester een knappe elfde plaats gehaald bij de kadetten. Hij haalde hiermee meteen een eerste selectienorm voor het EK in Sochi binnen en ook het WK 2018 in Verona ligt binnen handbereik. Nijs: “Dit is nog maar het begin. Ik moet de norm nog een keer halen om zeker te zijn van EK en WK.”


Nijs: “Ondanks de vermoeidheid gaf ik in mijn vijf poulewedstrijden amper een paar punten weg. Het was belangrijk om er meteen te staan om in de rechtstreekse uitschakeling zo lang mogelijk de toppers te ontlopen.” Zo gezegd, zo gedaan en Nijs schermde zich na een vrije ronde 128 vlot voorbij de laatste 64 én 32. Pas bij de laatste 16 moest hij zijn meerdere erkennen in een Italiaan met 9-15? Nijs: “Bij de laatste 16 ligt het allemaal zo dicht bij elkaar dat je daar kan verliezen. Ik ben heel tevreden met die elfde plaats, maar ik moet nog een keer de selectienormen (top-32 voor EK en top-16 voor het WK) halen om zeker te zijn van EK en WK. Misschien lukt het volgend weekend al in Budapest. Daar zal de bezetting wel een pak sterker zijn”, blikt Nijs vooruit.


De student Latijn-Grieks laat niets meer aan het toeval over om zijn schermloopbaan alle kansen te geven. Vier maal per week volgt hij schermtraining in Herckenrode, daarnaast is er ook preventietraining in de vermaarde Move to Cure-praktijk van Lieven Maesschalk en met Wouter Vandevenne nam Nijs ook een personal coach onder de arm. Nijs: “Ik wil mijn familie bedanken dat ik op deze manier het maximale eruit kan halen!” Nijs heeft van Moeder Natuur ook een groot schermlichaam gekregen: nu al is hij 1 meter 85 en dat voor een kerel van 15 jaar. Nijs: “Mijn oudere broer is 1 meter 93 dus ik denk dat ik ook ongeveer zo groot ga worden. Groter hoeft voor mij ook niet. Bij de kadetten ben ik nu al bij de grootsten van mij leeftijd. Qua reikwijdte doe ik daar uiteraard mijn voordeel mee”, besluit Nijs.        


FREDERIK BAETENLimburgse en Vlaamse Schermbeker

Geplaatst 18 sep. 2017 14:34 door Nele Schouterden

Schermkring Herckenrode had het genoegen om de eerste Limburgse en Vlaamse Schermbeker van het seizoen gecombineerd te mogen organiseren. Het betreft beiden een regelmatigheidscriterium en ongeacht het feit dat het schermseizoen nog heel pril is, stonden er maar liefst 100 jongeren aan de start. Het was een vlotte en succesvolle organisatie waarbij alle aanwezige jongeren en hun ouders konden genieten van een fijne schermdag.
Van de eigen club namen maar liefst 13 jongeren deel. Iedereen deed ervaring op en is klaar om dit seizoen er tegenaan te gaan.


 

1-10 of 98