Fotoboeken‎ > ‎

3/11/2012 St-Truiden. verslag van Robin.

Geplaatst 13 nov. 2012 02:58 door Schermkring Herckenrode   [ 13 nov. 2012 13:16 bijgewerkt ]
 Toen ik aankwam wist Jos me tot mijn verbazing  te vertellen dat we maar met 9 personen waren. Dat is relatief weinig, maar ik trok me er niks van aan.                                                                               
 Het had een gewoon wedstrijdsysteem zoals bij de meeste toernooien, dus dat hield in dat er 3 rondes waren. De eerste ronde waren gewoon poules. 
Ik heb heel erg veel geluk gehad in mijn eerste ronde, daardoor stnd ik in de tussenstand op de eerste plaats. In de tweede ronde was het een poule unique, d.w.z. dat iedereen tegen iedereen moet schermen. De meeste mensen van wie ik bij de eerste poule had gewonnen zouden niet meer de fout maken me te onderschatten, hierdoor verloor ik 4 matches en kwam ik op de vierde plaats te staan. 
Daarna was er een onvolledige tableau 16 (wat eigenlijk gewoon inhield dat 8 tegen 9 moest schermen voor de 8ste plaats)   Na de tableau 16 kwam logischer wijze de tableau 8. 
Tegen mijn zin kwam ik uit tegen Eveline, de enige andere schermer van deze club die aanwezig was op het toernooi. Dat was niet zo leuk want er moest dan sowieso één van ons twee stoppen na het gevecht. Eveline had goed geschermd, maar ik had toch net nog een paar puntjes meer wat betekende dat ik door mocht naar de tableau 4.   
Omdat ik 4de stond moest ik dus tegen de eerste plaats Jilmen waarvan ik in de eerste ronde won maar in de tweede verloor. Gebrand om het hem betaald te zetten begon ik met goede moed aan mijn gevecht. Eerst liep het gelijk op maar toen kreeg ik een voorsprong van 2 punten waardoor Jilmen een beetje van de wijs werd gebracht (Jilmen had vorig jaar gewonnen) en  hij zich niet meer zo goed kon concentreren. Uiteindelijk heb ik het gevecht gewonnen. Dat betekende dus dat ik eerste stond en in de finale tegen de tweede (Flip)  moest spelen.   
De finale viel me heel erg zwaar, en we zaten aan de derde reeks van 3 minuten met de stand 8-8 toen er 1 minuut lang geen poging tot treffen viel. Hierdoor moesten Flip en ik meteen door naar de laatste minuut. Maar omdat we door moesten naar de laatste minuut (omdat we 1 minuut lang niks deden), moesten we die minuut helemaal uitschermen. Flip kreeg het voordeel maar had het systeem niet helemaal door want toen hij 9-8 maakte dacht hij dat hij gewonnen had. Balen voor hem, maar we moesten nog doorschermen. Ik maakte 9-9 maar er waren nog 35 seconden dus moesten we nog steeds doorschermen. Met heel veel moeite kreeg ik bij 10 seconden het geluk om hem te raken. Flip vond dat helemaal niet fijn en toen hij nog niet de kans had om te bekomen dat hij misschien zou verliezen had ik snel nog een elfde punt gezet waardoor de stand 11-9 werd in mijn voordeel. Omdat er nog maar 2 seconden waren wou Flip nog snel proberen zijn eer te redden door  11-10 te maken maar hij keek niet goed uit en op 0.00 op de klok kon ik hem nog raken omdat hij op mij afstormde. Hierdoor had ik een eindscore van 12 en Flip een van 9 wat betekende dat ik gewonnen had.   
Dus mocht ik mijn beker halen als de jongen die het hoogst geëindigd was. Het meisje dat het hoogst geëindigd was, was Eloise. Een Waalse die was uitgeschakeld door Flip in de tableau 4. Nadat ik mijn beker had gekregen, moest ik nog even afscheid nemen en dan was het toernooi gedaan.      

Robin Acke

geen foto's beschikbaar.