Fotoboeken‎ > ‎

Impressie van de wedstrijd op 07-10-2012 in Aarlen

Geplaatst 9 okt. 2012 14:22 door schermkring herckenrodeHet was niet zoals vorige week, vertrekken om zeven uur ‘s avonds... Vandaag, zaterdag 6/10/2012 zouden we om 10 na 7 ‘s morgens vertrekken met 2 teams miniemen florettisten. Zouden, want een van de deelnemers was er nog niet.

Donker, nat en fris was het toen Nele met het eerste team (Gielis, Sam en Bas) richting Aarlen reed. Zelf zou ik een kleine omweg maken om het ontbrekende lid van team 2 op te halen, wetende dat we iets te laat zouden zijn voor het appel. Na de valse start reisde ook team 2 het eerste achterna.

Al na een kwartier lieten we de nattigheid achter ons en kregen mooi zonnig weer. Arthur en Wout deden nog een dutje terwijl Brecht me hielp om de juiste weg te vinden. Na het dutje, we waren Francourchamps al voorbij, gaven de jongens hun ogen de kost en genoten van het indrukwekkende herfstlandschap. Ik had niet gedacht dat ze er oog voor zouden hebben maar ze geraakten er haast niet over uitgepraat. In ieder geval zat de sfeer er bij ons al goed in.

Ondanks de vertraging kwamen we niet erg veel te laat aan. Nele had team 2 al ingeschreven en de organisatie had de planning van de poules zo opgesteld dat de jongens voldoende tijd hadden om zich voor te bereiden.

Ondertussen waren ook Brent, en trainer Dirk aangekomen om aan te treden in de degen-wedstrijd.

De sporthal was al wat ouder maar de pistes lagen er verzorgd en overzichtelijk bij. Aan één kant een behoorlijk ruime tribune met een redelijk goede doorgang zodat verkeer en toeschouwers tussen de pistes niet nodig waren. Het gaf voor mezelf een goede indruk.

Team 1 was al begonnen maar ik zou bij team 2 blijven en hun resultaten optekenen.
Charleroi was de eerste tegenstander en meteen al was duidelijk dat Brecht, Wout en Arthur hier veel zouden kunnen leren. De tegenstand was sterk, heel sterk. Niet één enkel spel konden we (ik voelde me ondertussen ook al een beetje lid van team 2) naar ons toe trekken en winnen. Keiharde cijfers... 1x (3-4) 2x (1-4) en 3x (2-4) en (0-4) De jongens erkenden hun meerdere en bewaarden ondanks hun nederlaag hun moed en hun goed humeur. Ze hadden veel geleerd van de wedstrijden en pasten al meteen hun nieuwe ontdekkingen toe tegen de 2de tegenstander, de schermkring van Huy.
Tegen deze ploeg werden 3 matchjes gewonnen en waren de meeste nederlagen maar met een klein verschil. De jongens hielpen elkaar om de sterktes en de zwaktes van elke tegenspeler te ontdekken en te counteren. Ze volgden de richtlijnen van Nele goed op en toonden hun goede inzet. Maar uiteindelijk werden ze na de poules laatste. Team 1 had zich naar een 2de plaats geschermd waardoor beide teams van Herckenrode het in de volgende ronde niet tegen elkaar moesten opnemen. De nieuwe tegenstander voor team 2 was Embourg. Opnieuw wist ons team 3 van de 9 matchen te winnen en opnieuw was de weerstand en de inzet van onze jongens hoog. Maar met 3 tegen 6 moet je je neerleggen met de feiten... team 2 was uitgeschakeld en zou opnieuw tegen Huy schermen voor de 5de plaats en met evenveel gewonnen matchen als de 2 ploegenkampen ervoor werd team 2 6de. Ondanks hun laatste plaats hebben de jongens veel geleerd, elkaar gesteund en vooral een fijne tijd gehad.

Ondertussen had Brent aan de andere kant van de hal zich van zijn beste kant laten zien. De spanning en de stress was door de hele zaal te voelen maar dan meer de stress van Brents fiere vader die zijn zoon uiteindelijk 6de zag worden in een ruim deelnemersveld.

Team 1 met Gielis, Sam en Bas had weer een team aan de kant gezet en belandde zo in de finale. Daarin namen ze het, aangemoedigd door Brecht Wout en Arthur van team 2, op tegen de springerige maar o zo snelle jongens van Charleroi die team 2 als eerste tegenstander al had ontmoet. Deze finale was erg spannend en er werd gestreden om elk punt. Het bleef gelijk opgaan en uiteindelijk viel de beslissing in de laatste match in het voordeel van Carleroi. Gielis, Sam en Bas werden zo dus 2de

Na de ceremonie hadden we nog een terugrit van ruim 2 uur voor de boeg. Regen en mist kon de sfeer in ieder geval niet drukken. Team 2 keerde tevreden over de fijne schermervaring weer naar huis. Per slot van rekening behoorden ze met hun 6de plaats tot de eerste 10 ;-)

Bert Vanquaethoven, papa van Brecht en Bram


floret ploegen:
Gielis, Sam en Bas 2e plaats (zilver)
Brecht, Wout en Arthur 6e plaats

degen individueel:
Brent 6e plaats